full screen background image

Modificarea Codului de Procedură Penală, la Senat

Senat     Modificarea Codului de Procedură Penală a ajuns miercuri la Senat. Deputatul PSD Marius Manolache, cel care a depus propunerea de modificare a Codului Penal, a declarat într-o intervenție telefonică, în cadrul emisiunii “România Acum”, moderată de Irina Petraru și difuzată la postul B1 TV, că modificarea presupune simplificarea procedurii.

Astfel, potrivit modificării, pentru arestarea preventivă a inculpatului, procurorii se vor baza numai pe probe și nu pe indicii temeinice, cum era cazul până acum.

“Deja propunerea se află pe masa Senatului. Au existat multe controverse. Noua definiție este mult mai simplă, a arestului preventiv. Astfel se elimină discuțiile. Nu trebuie să se mai bazeze pe indicii temeinice, ci doar pe probe. Au fost confuzii pe această temă, eu am vrut doar să simplific această definiție (de arest preventiv), încât toți s-o înțeleagă”
, a spus deputatul PSD.

Întrebat dacă el consideră că în ultimul timp se fac prea multe arestări preventive, Manolache a spus că procurorii își fac treaba, dar că și judecătorii trebuie să și-o facă.

“Nu sunt eu cel care decide. Se vor face propuneri de arestări oricând se impune. Procurorii își fac treaba, pe de o parte. Pe de altă parte, și judecătorii trebuie să-și facă treaba. Un procuror poate scrie orice, dar judecătorul decide”, a spus acesta.

comments

comments