full screen background image

Festivalul de Artă Medievală “Ştefan cel Mare” 2015 a început!

20150813_210725     Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” a început, joi seară, cu parada cu făclii, care a traversat oraşul, pe traseul Obcini – George Enescu – Primărie – Ana Ipătescu – Cetatea Sucevei.

Însoţiţi de echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei, care au luat măsuri speciale pentru desfăşurarea procesiunii în condiţii nocturne, cu restricţii de trafic, participanţii s-au deplasat pe traseul stabilit, în răpăit de tobe şi sunet de trâmbiţe şi cimpoaie.

Saltimbanci şi jongleri, mânuitori şi aruncători de steaguri şi-au demonstrat dibăcia din mers, iar menestreli cu fluiere şi tamburine au animat alaiul format din cavaleri şi domniţe, scutieri şi războinici, purtători de prapuri cu blazoane.

Luptători, halebardieri şi arcaşi s-au înşiruit în coloana care a înaintat la lumina făcliilor.

Deschiderea oficială a festivalului este programată vineri, la ora 17.30, la Cetatea de Scaun a Sucevei.

În continuare, vor avea loc spectacole de lupte medievale, de dansuri medievale şi renascentiste, sesiuni de trageri cu arcul, competiţii între străjeri.

Seara se va încheia după ora 23, cu un spectacol de foc şi lasere.

Manifestările vor continua până duminică.

Cei care vor să urmărească spectacolele care se desfăşoară în Cetatea de Scaun a Sucevei, au la dispoziţie microbuze ale societăţii de transport public local (TPL), care vor circula din Centru spre Cetate, din oră în oră.

Preţul unei călătorii este de 2 lei.

Sucevenii care au abonamente pot circula şi cu acestea, fără a fi nevoie să achite ceva în plus.

comments

comments