full screen background image

Atentat cu mașină capcană la Bagdad. Cel puțin 60 de morți și 200 de răniți

atbag     Cel puțin 60 de persoane au fost ucise și 200 au fost rănite joi în momentul în care un camion frigorific a explodat într-o piață aglomerată din Sadr City, un cartier șiit din nord-estul Bagdadului, au informat surse medicale și din cadrul poliției, relatează Reuters.

Pentru moment atentatul nu a fost revendicat, însă militanții suniți ultra-radicali ai Statului Islamic, care au cucerit anul trecut teritorii întinse din nordul Irakului, au revendicat atacuri similare care au vizat cartiere șiite.

‘Un camion frigorific plin cu explozibili a sărit în aer în piața Jamila în jurul orei 06.00 dimineața (03.00 GMT)’, a declarat o sursă din cadrul poliției. ‘Numeroase persoane au fost ucise, iar părți din corpurile victimelor au fost aruncate de suflul exploziei pe clădiri din apropiere’, a mai spus sursa citată.

Potrivit AFP, cel puțin 33 de persoane au fost ucise și 74 rănite în explozia camionului capcană.

Un martor citat de Reuters a afirmat că la locul atentatului se puteau vedea fructe și legume amestecate cu sânge și fragmente de corpuri. Piața vizată, situată în cartierul șiit din nord-estul capitalei, este una dintre cele mai mari din Bagdad.

Acesta este unul dintre cele mai sângeroase atentate comis în capitala irakiană după preluarea de către Haider al-Abadi a mandatului de premier în vara anului trecut când, în urma cuceririi de către Statul Islamic a orașului Mosul din nord, guvernul de la Bagdad a fost nevoit să se bazeze pe milițiile șiite pentru apărarea capitalei și recucerirea teritoriilor pierdute în fața islamiștilor.

În luna iulie, Statul Islamic a revendicat unul dintre cele mai importante atacuri din ultimele luni din Irak, un atentat sinucigaș comis într-o piață care s-a soldat cu peste 90 de morți și 100 de răniți la Khan Bani Saad, un oraș cu populație majoritar șiită situat la 20 de kilometri nord de Bagdad.

comments

comments