full screen background image

Avram Iancu a eșuat în încercarea de a traversa înot Canalul Mânecii

avram iancu     Românul Avram Iancu (39 ani) a eșuat în tentativa sa de a traversa înot Canalul Mânecii, el fiind nevoit să abandoneze cursa marți seara, după mai bine de 12 ore, din cauza curenților puternici generați de reflux și a stării de oboseală.

Surse apropiate înotătorului au menționat pentru Agerpres că evoluția bibliotecarului din Petroșani a fost una bună pe parcursul zilei, însă în jurul prânzului un curent puternic l-a deviat pe Iancu de la traseul optim de traversare. Ulterior lucrurile au revenit la normal, însă în jurul orei 20,00 (ora locală), Avram Iancu a trebuit să se confrunte cu problemele legate de reflux, fiind nevoit să renunțe la această cursă.

Deocamdată nu există o reacție oficială a sportivului sau a membrilor echipajului care l-au însoțit în încercarea sa de a traversa Canalul Mânecii.

Cursa lui Avram Iancu a început marți dimineața, la ora locală 7.39, de pe Shakespeare Hill Beach, o plajă situată între Dover și Folkestone, pe o vreme ploioasă, înotătorul român arătându-se optimist în ceea ce privește șansele sale de reușită. La capătul unei curse estimate la circa 42 de kilometri, el trebuia să ajungă pe malul francez, în zona Cap Gris Nez, locul cel mai aproape de coasta Marii Britanii.

Avram Iancu s-a aflat la cea de-a treia încercare de a străbate înot Canalul Mânecii, doar în slip și cu o cască pe cap, așa cum prevăd normele de omologare ale acestei performanțe de către Channel Swimming Association — organizația acreditată în acest sens.

El a mai încercat, în august și octombrie 2014, să traverseze înot Canalul Mânecii, fără costum de neopren, dar a eșuat la circa 15 kilometri de malul francez, după ce organizatorii i-au cerut să se oprească din cursă pentru că valurile și curenții mari i-ar fi pus viața în pericol.

De la prima traversare înot a Canalului Mânecii, în anul 1875, doar 1.310 persoane au reușit această performanță singuri, în condițiile impuse de organizația menționată.

comments

comments