full screen background image

10 august – “Trista consolare în lipsa concediului”

doza bun     Bun găsit, dragilor!

Deși luna august este asociată cu concediul, nu toată lumea e la fel de norocoasă. E drept că noi, adulții, ne resemnăm mai ușor cu această realitate. Dar cei mici înțeleg mai greu de ce părinții nu renunță pentru o vreme la slujbă, pentru a se putea bucura și ei de vacanțe la mare sau la munte, cum o fac ceilalți prieteni, alături de familie. Iar promisiunile pentru o vacanță într-un viitor nedefinit nu le atenuează, celor mai mulți dintre ei, reproșurile.

Și, uite așa, părintele se simte vinovat pentru lipsa timpului pentru a pleca în vacanța dorită și caută o variantă la îndemână pentru a-l mitui pe cel mic să fie mulțumit. Și cum multora dintre cei tineri le plac ieșirile la fast-fooduri, unde pe lângă mâncare mai primesc bonus și o jucărie, hopa-sus în mașină și toată familia se relaxează la o terasă ce oferă aceste facilități. E drept că nu e chiar ca la o piscină sau într-o telecabină ce te poartă spre vârful muntelui, dar măcar obținem liniștea de care au nevoie cei mari pentru următoarea zi de muncă, din partea celor mici.

Deși scurtă, o relaxare facilă. Din păcate nu chiar atât de sănătoasă. Nu-mi spuneți, dragi adulți, că n-aveți cunoștință de ce conțin mâncărurile acestea preparate rapid. Și cât rău poate face consumarea frecventă a lor pe termen lung!
Dacă, totuși, nu știați, atunci e cazul să vă spun că Jamie Oliver, cunoscutul bucătar, a reușit după o luptă pe care o ducea de ceva ani, să demonstreze că burgerii produși la McDonald’s, nu sunt potriviți consumului uman. Căci, pe lângă carnea de vită, mai conțin și o gustoasă “mâzgă roz”. Ce este acest amestec roz? Resturi și intestine malaxate stropite ulterior, până de curând, cu hidroxid de amoniu, o substanță foarte periculoasă pentru organismul uman. Poate că există printre dumneavoastră câțiva care, informându-vă, au aflat că cei de la McDonald’s au decis să schimbe rețeta, eliminând substanța toxică aminită. Dar cu siguranță “mâzga roz” se află încă printre igredientele burgerilor. Așa cum este și printre ingredientele cele mai ieftine folosite în producerea hranei pentru câini.

Aflând acestea, am speranța că veți opta pentru un alt fel de a vă consola copiii ce încă nu au plecat în vacanță, decât cu o masă la McDonald’s. Un meniu mai sănătos, la care să adăugați și o doză de educație.

0:00

comments

comments