full screen background image

Vicii ascunse descoperite la podul din Iţcani, de peste râul Suceava

pod itcani     Constructorii care fac reparaţii la podul din Iţcani, de peste râul Suceava, ar putea să nu se încadreze în graficul de execuţie asumat.

Aceştia au semnalat că la infrastructura rutieră a podului au fost depistate vicii ascunse, care trebuie remediate.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că “s-a făcut un referat, prin care parcă au descoperit America, respectiv cât de corodat este podul, dar şi prezenţa unor vicii ascunse, în condiţiile în care, potrivit normativelor, acestea nu pot fi mai mult de 3-5%”.

O comisie a făcut verificări, reprezentatul firmei constructoare precizând că s-au adoptat soluţii tehnice de “pasivizare”, pentru că, “după desfacerea startului suport, s-au descoperit armături care erau puţin corodate”.

Lungu a recunoscut că intervenţiile cu pricina sunt unele sensibile, reproşând, totuşi, că ritmul execuţiei este sub cel de dorit.
El precizat că a făcut mai multe inspecţii la faţa locului, prilej cu care a constatat că organizarea este proastă, iar forţa de muncă insuficientă.

Potrivit lui Lungu, datorită semafoarelor introduse, circulaţia auto nu a fost interzisă în totalitate, însă nerespectarea graficului ar putea pune în pericol reabilitarea Pasajul CFR Iţcani, din cadrul aceluiaşi proiect, care ar trebui să demareze pe 15 august.

Lungu: “Nu este aşa cum ar trebui, adică forţă de muncă mai multă, să se lucreze cu eficienţă, şi să ieşim cât mai repede de la lucrările de pe pod, în aşa fel încât să mergem mai departe, la cele de la pasajul de peste calea  ferată.”

Reparaţiile capitale la părţile de infrastructură şi suprastructură de la podul rutier de peste râul Suceava şi pasajul CFR sunt cuprinse într-un proiectul cu finanţare europeană de circa 8 milioane de euro.

Prin implementarea acestuia, în Suceava sunt reabilitate 10 artere de circulaţie, cea mai importantă fiind Bulevardul George Enescu.

Vor fi finalizate şi modernizările de pe DE 85, executate în prima etapă a proiectului POR din anii trecuţi, străzile Traian Vuia, Cernăuţi şi Grigore Alexandru Ghica, toate înspre Siret.

comments

comments