full screen background image

Incendiu la două gospodării din Gălăneşti, cauzat de un cablu electric neizolat corespunzător

pompieri     Militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi şi ai Gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Gălăneşti, Frătăuţii Vechi, Bilca şi Voitinel, au intervenit, marţi, cu opt autospeciale şi două ambulanţe SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit pe str. Teilor, din comuna Gălăneşti.

Iniţial, în apelul sosit pe numărul unic de urgenţă 112, s-a anunţat că arde un depozit de furaje, însă la sosirea echipajelor, ardeau construcţii din două gospodării (ambele corpuri comune, dispuse la o distanţă de doar jumătate de metru unul faţă de celălalt), aparţinând lui Vasile Ş. şi lui Mircea I., existând pericolul de propagare la casele de locuit şi la o proprietate învecinată.

Incendiul a fost anunţat la ora 14:30 şi a fost lichidat la ora 17:55.

Primului proprietar i-au ars acoperişul bucătăriei, pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, adăpostul de animale şi două grajduri, pe 290 de metri pătraţi, circa 10 tone de fân şi 10 metri cubi lemn de foc.

S-au degradat pereţii bucătăriei de vară, pe 200 de metri pătraţi, obiecte de mobilier, unelte şi utilaje agricole.

Celui de-al doilea proprietar i-au ars adăpostul de animale şi bucătăria de vară, pe 350 de metri pătraţi, şi circa 10 metri cubi lemn de foc.

I s-au degradat pereţii bucătăriei, pe 120 de metri pătraţi, planşeul din lemn, pe aceeaşi suprafaţă, obiecte electronice şi electrocasnice.

În incendiu au pierit 50 de porumbei.

Pe timpul intervenţiei, un echipaj al pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical unei femei, în vârstă de 65 de ani (proprietara gospodăriei învecinate), care a acuzat o stare de lipotimie şi atac de panică.

Aceasta a fost transportată de ambulanţa SMURD la Centrul de Primire Urgenţe Rădăuţi, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Forţele de intervenţie au salvat cele două case ale proprietarilor şi locuinţa învecinată.

comments

comments