full screen background image

Grecia: Liderii zonei euro au ajuns la un acord

euroi     Liderii zonei euro au ajuns luni la un acord în privința Greciei, după circa 16 ore de negocieri, informează Reuters.

‘Acord’, a scris pe Twitter, fără alte detalii, premierul belgian Charles Michel.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al guvernului cipriot a postat pe contul său de Twitter: ‘Se pare că avem un acord’.

Totodată, premierul luxemburghez Xavier Bettel a scris tot pe Twitter că liderii din zona euro ‘sunt aproape de un acord’, adăugând că ‘Europa este puternică’, potrivit DPA.

Liderii statelor din zona euro s-au reunit duminică seară pentru a decide dacă sunt sau nu îndeplinite condițiile pentru începerea negocierilor cu Atena privind un nou program de asistență financiară de la creditorii internaționali (Comisia Europeană, FMI și Banca Centrală Europeană), al treilea program de acest fel în ultimii cinci ani. Reuniunea la nivel înalt a zonei euro a fost precedată de una a miniștrilor de finanțe (Eurogrup). Aceștia au elaborat un document potrivit căruia un eventual nou program de asistență financiară pentru Grecia este estimat la 82-86 miliarde de euro.

comments

comments