full screen background image

Anca Capverde: ”Ne dorim ca serviciile de ocupare să fie cât mai moderne și eficiente.”

Viva-Trafic-anca-capverde
La Viva Trafic, am aflat azi care sunt cele mai căutate meserii în perioada verii, care este rata șomajului la începutul lunii iulie și ce proiecte sunt în derulare la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Suceava. Toate informațiile ni le-a dat purtătoarea de cuvânt a A.J.O.F.M. Anca Capverde.

”Absolvenții și-au făcut deja demersurile pentru a intra în evidențele noastre, sunt 189 de absolvenți înscriși. Vreau să îi anunț pe toți absolvenții care au terminat liceul să ia în considerare faptul că ei sunt deja în perioada în care în cursul a 60 de zile de la data absolvirii pot apela la serviciile de ocupare pentru a beneficia apoi și de protecția socială pe care o acordă statul celor care nu au reușit să-și găsească un loc de muncă în cele două luni de când au terminat studiile. Să nu lase mai spre sfârșit înregistrarea pentru că vor fi în dezavantaj față de ceilalți.”

Cine dorește să plece la muncă în străinătate, are mai multe șanse cu ajutorul Agenției:

”Vreau să le dau o veste bună absolvenților, suntem înscriși cu toții ca coaplicanți într-un proiect al cărui aplicant este Suedia, prin care sprijinim mobilitatea tinerilor în vârstă de 18-35 de ani, care doresc să-și caute un loc de muncă în Uniunea Europeană. Subvențiile de mobilitate constau în suport pentru cei care doresc să se prezinte la interviuri.”

Am aflat și cum stăm cu rata șomajului:

”Am ajuns la 6,5%. E normal acum, în perioada asta când încep să intre absolvenții în evidențele noastre. Și, până la urmă ne bucurăm că apelează la niște servicii de ocupare pe care noi ni le dorim cât mai moderne și eficiente, decât să plece dezinformați îm străinătate sau să stea acasă descurajați sau debusolați.”

Care sunt cele mai căutate meserii?

”Cu siguranță sunt cele din servicii. Deja începem să avem cereri mari de ospătari și de bucătari, lucrători comerciali, vânzători, alimentația publică este cea care face presiune în momentul de față.”

0:00

comments

comments