full screen background image

Prorectorul USV, Ștefan Purici, despre acordarea titlului de “Doctor Honoris Causa” preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti

viva cafe purici     Preşedintele României, Klaus Iohannis, se va întâlni, pe 7 iulie, la Suceava, cu şeful statului din Republica Moldova, Nicolae Timofti, cei doi urmând să poarte discuţii la Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava.

Detalii despre acest eveniment ne-a oferit prorectorul cu imaginea universității – prof.univ.dr. Ștefan Purici.

Înainte de a ajunge la Universitatea „Ştefan cel Mare”, Nicolae Timofti va poposi la Dumbrăveni, acolo unde i se va acorda titlul de Cetăţean de Onoare al comunei.

“Decizia de decernare a Doctor Honoris Causa al Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava, președintelui Nicolae Timofti, a fost adoptată de Senatul universității încă din anul 2013. Din păcate, viața politică tumultuoasă și problemele cu care s-a confruntat Republica Moldova nu au făcut posibilă deplasarea președintelui pentru a obține această diplomă. Programul vizitei este destul de comprimat.” a spus prorectorul Ștefan Purici.

Titlu este acordat pentru merite deosebite în promovarea parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova, pentru aprofundarea relaţiilor dintre România şi Republica Moldova, precum şi pentru atenţia pe care o acordă educaţiei şi formării tinerei generaţii.

După acordarea titlului preşedintelui Nicolae Timofti, cele două delegaţii vor vizita campusul universitar sucevean, va fi organizată o conferinţă de presă comună şi o vizită la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Iulia Sîrghi: Ce oficialități vor fi prezente la eveniment?

Ștefan Purici: “Sperăm să fie alături de noi reprezentanții tuturor autorităților locale, Consiliul Județean, Primărie, autoritățile instituțiile descentralizate, de asemenea vom avea și rectori din alte universități din țară, reprezentanți ai Ministerului Educației și ai Curții Constituționale.”

Președintele Klaus Iohannis a făcut o vizită oficială în Republica Moldova, la sfârșitul lunii februarie.

Amănunte despre evenimentul de pe 7 iulie puteți afla dacă ascultați intervenția prof.univ.dr. Ștefan Purici, din cadrul emisiunii Viva Cafe.

0:00

comments

comments