full screen background image

Bogdan Popescu, voluntar în Polonia: ”A fost un șoc cultural uimitor!”

Viva Trafic pop     Obișnuia să îi dea emoții Luisei. atunci când apărea, dimineața, în studioul Viva Fm, la “Dimineți Animate”.

Își trăgea rapid sufletul, după care intra direct în direct, să prezinte prognoza meteo, ”în Smoldova”.

Imprevizibil, efervescent și mut ca o statuie, atunci când n-avea chef de viață sau de oameni.

E vorba de fostul nostru coleg, Bogdan Popescu, actualmente un semipolonez cu acte să zicem în regulă, voluntar în Polonia.

A trecut, joi, pe la radio, să salute oamenii cu care a făcut echipă.

Luisa a profitat de ocazie și l-a luat la microfon, să povestească despre cum e să-ți iei lumea în cap, să lași job, familie și prieteni și să ai curajul să o iei de la capăt cu altceva.

”Cu siguranță, este și a fost o aventură. Opt luni de zile în care s-au întâmplat enorm de multe lucruri, un șoc cultural uimitor. O experiență pe care o recomand oricui. Sunt multe întrebări, nu e un pas ușor de făcut, să renunți practic, la tot, inclusiv și la limbă, într-o oarecare măsură. Dar, după opt luni de zile, pot spune că vorbesc o poloneză decentă. A fost mult curaj, dar a fost și un sprijin important din partea unor persoane. Bogdan Popescu face, în momentul de față social media și branding pentru o rețea de biblioteci din Polonia, printr-un proiect de voluntariat susținut de Comisia Europeană.”

Mai multe despre “impresiile poloneze” ale lui Bogdan Popescu poţi asculta în înregistrarea de mai jos.

0:00

comments

comments