full screen background image

Acţiunea “Masa Critică”, vineri, la Rădăuţi

masa critica radauti     Vineri, 26 iunie, Asociația BAFI Rădăuți îi invită pe toți bicicliștii din localitate la acţiunea “Masa Critică” Rădăuți, o plimbare pe biciclete, care se va desfăşura sub motto-ul “Vacanța-i pentru pedalat”.

Adunarea generală se face în fața Catedralei Ortodoxe Rădăuți, la ora 18:00, iar traseul are 13 km, pe raza localității Rădăuți.

Despre manifestare au vorbit, la Radio VIVA FM, vicepreședintele Asociației BAFI Rădăuți, Alexandra Gavrileț, şi președintelele asociaţiei, Silviu Cotiușcă.

Alexandra: “Pe 26 iunie, îi așteptăm pe toți pasionații de ciclism în fața Catedralei din municipiul Rădăuți. “Masa Critică” este o întâlnire lunară, în ultima zi de vineri din lună, când ne întâlnim toți pasionații de biciclete și facem o tură în jurul orașului. Traseul variază, de fiecare dată este diferit, dar el este comunicat înainte. Se face un eveniment pe rețelele sociale, pe pagina noastră, Asociația BAFI de pe facebook sau site-ul www.bafi.ro. Sunt informații actualizate legate de acțiune”.

Silviu: “Vrem doar să arătăm că bicicliștii fac parte din trafic și nu încurcă traficul. Noi suntem prezenți, suntem aici, și atunci vrem să arătăm că suntem mulți, și merităm un respect acolo în trafic. Nu un respect de la cine știe cine, ci pur și simplu să nu ne dea jos cu mașina”.

“A început vacanța, e momentul de pedale și dormit sub cerul liber”! – e mesajul BAFI pentru participanți.

Asociația BAFI s-a înființat la Rădăuți în anul 2013, când câțiva tineri rădăuțeni au decis să se întoarcă în orașul natal, din locurile unde și-au făcut studiile, și să facă ceva pentru oamenii de aici.

Au transformat Grupul de inițiativă “Bucuria de a fi” în Asociația BAFI, organizație non-profit, în cadrul căreia activează cei 36 de membri, câți numără acum asociația, și împreună cu care organizează periodic diverse acțiuni, care au început să-i intereseze pe rădăuțeni.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments