full screen background image

Campania „Noi îţi dăm recomandarea”, pentru elevii de etnie romă

elevi romi     Instituţia Prefectului – judeţul Suceava, prin Biroul Judeţean pentru Romi, sprijină implementarea campaniei „Noi îţi dăm recomandarea”, demarată de Asociaţia Partida Romilor Pro Europa Sucursala Judeţului Suceava şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.

Campania se derulează în perioada 25 mai – 20 iunie 2015 şi are ca obiective:
– Identificarea preşcolarilor şi consilierea părinţilor de etnie romă în vederea înscrierii copiilor la grădiniţă;
– Identificarea copiilor de etnie romă cu vârsta legală pentru înscrierea acestora în clasa I;
– Eliberarea adeverinţelor/ recomandărilor de apartenenţă la etnia romă, pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, în vederea completării dosarului de admitere pentru liceu, respectiv pentru facultăţi;
– Informarea şi consilierea elevilor şi părinţilor de etnie romă despre calendarul admiterii în licee şi facultăţi, cât şi despre beneficiile măsurilor afirmative pentru romi în domeniul educaţiei;
– Identificarea copiilor şi adulţilor de etnie romă care au depăşit vârsta legală de înscriere în sistemul de învăţământ în vederea recuperării şcolare a acestora prin intermediul programului educaţional „Şansa a doua”.

Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat, la nivelul judeţului Suceava, pentru elevii romi, un număr de 334 de locuri la liceu, învăţământ la zi, 4 locuri la seral şi 14 locuri la frecvenţă redusă.

În învăţământul profesional de stat cu durată de 3 ani, numărul locurilor alocate elevilor de etnie romă la nivelul judeţului Suceava, pentru anul şcolar 2015 – 2016, este de 102.

Instituţia Prefectului informează toate persoanele interesate, care nu au primit recomandarea, că se pot adresa Biroului Judeţean pentru Romi din cadrul Instituţiei Prefectului, cât şi Asociaţiei Partida Romilor “Pro Europa”, Sucursala Judeţului Suceava, până pe data de 20 iunie, în intervalul orar 10:00 – 16:00.

comments

comments