full screen background image

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Rădăuţi, Ioana Rusu: “Activitatea instituţiei rămâne parţial blocată”

Viva Trafic rusu     După ce, în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută, nu s-a clarificat situaţia de la nivelul conducerii primăriei Rădauţi, activitatea instituţiei rămâne, în continuare, parţial blocată.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Rădăuţi, Ioana Rusu, a declarat, luni, în emisiunea VIVA Trafic, că, pentru public, problemele cele mai mari se resimt în ceea ce priveşte eliberarea certficatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construcţie.

Rusu: “Activitatea Primăriei rămâne blocată, parţial blocată, aş spune. Deşi angajaţii fac tot ceea ce pot pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor, în ceea ce priveşte lucurul cu publicul, problemele cele mai mari se resimt în ceea ce priveşte  eliberarea certificatelor de urbanim şi a autorizaţiilor de construcţie. De asemenea, nu pot fi emise autorizaţii de funcţionare a spaţiilor comerciale, pentru prestări servicii şi alimentaţie publică. Şi, bineînţeles, problema cea mai stringentă este că nu se pot angaja niciun tip de cheltuieli, de către autoritatea publică locală. Angajaţii îşi continuă activitatea. Însă, pe fondul prelungirii acestei stări de incertitudine şi a tăcerii Guvernului, aşteptăm soluţii, cât mai curând. Nu greşesc, cred, dacă spun că toţi rădăuţenii aşteaptă ca această situaţie să fie soluţionată, cât mai rapid. Pentru că toată această situaţie se reflectă şi în modul în care este administrat oraşul. Nu putem vorbi de reparaţii la străzi, de alte cheltuieli, aşa cum au fost prevăzute în bugetul pentru 2015.”

Ioana Rusu a vorbit şi despre achitarea drepturilor salariale ale angajaţilor Primăriei şi a celor din instituţiile subordonate acesteia.

Rusu: “La Casa de Cultură, au fost achitate salariile, pentru că acolo sunt nişte venituri, şi au putut fi achitate în acest fel. Dar, aproximativ 180 de salariaţi nu îşi vor primi salariile, săptămâna aceasta. Vorbim de administraţia publică locală, de serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor, de Poliţia Comunitară, de sănătatea publică (cabinetele şcolare, mai exact), biblioteca, muzeul, asociaţiile de proprietari, parcul zoo, sectorul de mecanizare, întreţinere şi construcţii, Piaţa Obor…”

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Rădăuţi a anunţata că reprezentanţii municipalităţii vor încerca să caute, la Prefectura Suceava, soluţii pentru rezolvarea situaţiei.

Mîine (n.r. – marţi) dimineaţă, o delegaţie cu şefii serviciilor de departamente din Primăria Rădăuţi, împreună cu liderul de sindicat, se va deplasa la Prefectura Suceava, pentru a vedea dacă există o modalitate de rezolvare a situaţiei. pentru a căuta clarificări, având în vedere că nici Prefectura nu primeşte, mai de sus, clarificări.”

Municipiul Rădăuți a rămas fără conducere după ce primarul Aurel Olărean a fost arestat, viceprimarul Tiberiu Maerean a fost demis, Consiliul Local dizolvat, iar mandatul secretarului interimar, Adrian Onciul, a expirat.

comments

comments