full screen background image

Napoli – Dnepr și Sevilla – Fiorentina, în semifinalele Europa League

Europa League     Napoli o va întâlni pe Dnepr Dnepropetrovsk, iar Sevilla, deținătoarea trofeului, o va înfrunta pe Fiorentina, în semifinalele Europa League la fotbal, potrivit tragerii la sorți efectuate vineri, la Nyon (Elveția).

Napoli și Sevilla vor fui gazde în partidele tur, programate pe 7 mai, în timp ce returul se va juca în data de 14 mai.

Sorții oferă șansa teoretică a unui duel românesc în finala din data de 27 mai, între portarul Ciprian Tătărușanu (Fiorentina) și fundașul Alexandru Vlad (Dnepr). Ultimul act va avea loc la Varșovia, pe Stadionul Național, care are o capacitate de 56.070 locuri.

Napoli, fostă câștigătoare a Cupei UEFA, a mai întâlnit o singură dată o echipă ucraineană, chiar pe Dnepr, în sezonul 2012-2013 al competiției, cele două echipe împărțindu-și victoriile. Dnepr a pierdut, însă, ultimele cinci partide jucate împotriva echipele italiene. Napoli este neînvinsă de 12 partide acasă în Europa League.

Sevilla a ieșit de trei ori învingătoare în competiție (2006, 2007, 2014) și nu are nicio victorie în fața echipelor italiene în patru partide (un egal, trei eșecuri). Și Fiorentina are un bilanț defavorabil cu echipele spaniole, doar două victorii în 12 partide (patru egaluri, șase eșecuri).

comments

comments