full screen background image

Problema operatorului de salubritate în Suceava nu a fost rezolvată nici astăzi

sed 2004     Consilierii locali suceveni nu au reușit, nici în ședința de luni, să rezolve problema operatorului de salubritate în municipiul reşedinţă de judeţ.

Acest lucru este necesar pentru că sâmbătă 18 aprilie, la ora 24.00, a expirat contractul cu “Rosal”, iar Primăria desemnase firmele “Diasil” și “Florconstruct” să continue activitatea, în urma evaluării ofertelor.

Numai că “Rosal” nu s-a mulțumit cu această decizie și a înaintat contestație.

În cadrul şedinţei, s-a propus ca salubrizarea să fie împărţită între doi operatori – “Rosal” (Centru, George Enescu, Obcini) şi asocierea “Diasil” – “Florconstruct” (Burdujeni, Zamca, Iţcani), până la soluţionarea contestaţiei depuse de “Rosal”, verdictul urmând a fi dat pe 2 iunie.

Potrivit primarului Sucevei, Ion Lungu, situaţia creată este “un caz de forţă majoră”.

Lungu: “Dacă nu luăm nici azi (n.r. – luni) o decizie, orasul ar rămâne nemăturat: Prefer să-mi dau demisia din funcţia de primar, decât să prelungesc contractul cu Rosal, fără bază legală.”

Dar, proiectul nu a trecut, întrunind voturile a doar 15 din cei 18 consilieri locali prezenţi, numărul necesar de voturi fiind de 16.

Reamintim că şi sâmbătă consilierii locali suceveni au încercat să ia o decizie în privința operatorului temporar care va asigura salubrizarea menajeră, până la desemnarea unui câștigător prin licitație.

La ședința de Consiliu Local de atunci au absentat 13 dintre cei 23 de aleși, astfel încât ședința nu a fost statutară.

Cert este că, de sâmbătă, în municipiul reședință acționează doi operatori, dar niciunul nu are un contract valabil.

Din cauza neînțelegerilor, ambii ofertanți și-au amplasat propriile buncăre de gunoi, deși nici unul nu este mandatat să o facă.

Consiliul Local se va întruni din nou, marţi, de la ora 14.

comments

comments