full screen background image

ANAF va putea dispune reverificarea unei firme în cazul în care apar “informații noi”

anaf 2     Fiscul va putea dispune reverifacerea unei firme dacă apar “informații noi”, iar procedura prin care se vor realiza acestea a fost publicată în Monitorul Oficial de vineri, informează HotNews.

Astfel, se introduce formularul “Decizie de reverificare” care reglementează dreptul ANAF de a efectua o inspecție asupra unor impozite și taxe datorate de către un contribuabil, cand aceasta inspecție intervine ulterior unui control deja efectuat.

Având în vedere  că o firmă poate fi verificată fiscal pentru  o anumită perioadă de timp și doar pentru impozitele și taxele datorate de aceștia în perioada controlată, odată cu intocmirea raportului de inspecție fiscală și după  emiterea unei eventuale decizii de impunere, aceeași perioadă fiscală nu mai poate fi reverificată.

Din punct de vedere procedural, decizia de reverificare se emite cu 30 de zile înainte de începerea inspecției pentru marii contribuabili și cu 15 zile înainte pentru ceilalți contribuabili.

Astfel, reverificarea poate avea loc dacă apar informații noi cu privire la o anumită situație fiscală a contribuabilului deja verificat. Din pacate, noțiunea de “informații noi” nu este definită și orice persoană o va interpreta în sensul dorit de aceasta.

comments

comments