full screen background image

Ţigări de contrabandă găsite la un bărbat din Rădăuţi, în Vama Siret

grsir     Joi dimineaţă,  în jurul orei 10.00, în P.T.F  Siret, s-a prezentat, pentru a intra în ţară, conducând un autoturism, marca “Jeep Grand Cherokee”, cetăţeanul român Vasile D., în vârstă de 29 de ani, domiciliat în municipiul Rădăuţi.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii, ocazie cu care au descoperit, ascunse în semiaripile din faţă, în bord, în schimbătorul de viteze, în spatele triplelor şi în roata de rezervă, cantitatea de 638 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Deoarece bărbatul a mai fost sancţionat, în data de 31 martie, cu amendă, în valoare de 6.000 de lei, pentru sustragerea de la controlul vamal a 630 de pachete cu ţigări, poliţiştii de frontieră i-au întocmit acestuia actele premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, conform legii.

Ţigările, în valoare de aproximativ 800 de lei, şi autoturismul, în valoare de 25.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, urmând ca, la finalul cercetărilor, să fie luate măsurile legale ce se impun.

comments

comments