full screen background image

Primăria Rădăuți cere mobilizarea cetăţenilor pentru curăţenia oraşului

maturat     Cu o săptămână și jumătate înainte de sărbătorile de Paște, Primăria Rădăuți se pregătește să facă o curățenie generală în tot municipiul.

Din acest motiv, face un apel către populație, care ar trebui să se mobilizeze și să se alăture acestor demersuri.

Iată mesajul venit din partea Primăriei Rădăuți:

“Întrucât ne aflăm în apropierea Sfintelor Sărbători Pascale, Primăria Rădăuți și-a propus să continue și să dezvolte campania de curățenie în orașul nostru, invitându-vă și pe voi, dragi cetățeni, să vă alăturați acestor demersuri. În acest sens vor fi măturate străzile din municipiu, se vor curăța parcurile, spațiile verzi, în general, vor fi văruiți copacii și vor fi vopsite băncile. În curând coșurile stradale de colectare a deșeurilor care au fost vandalizate vor fi înlocuite cu altele noi, mai rezistente. Pentru început vor fi înlocuite doar cele din zona centrală a orașului.

Tot în vederea păstrării curățeniei și a ameliorării situației de pe străzile municipiului aflate în șantierul Pfeiffer, a fost transmisă ieri o somație către această firmă pentru a lua măsuri și a remedia toate defecțiunile la lucrările realizate (să îndrepte căminele și să le pună capace, să măture zonele de lucru- trotuare, marginea străzilor, să pună corect semne de circulație ș.a.) în maxim 48 de ore.

Fără o atenție sporită a cetățenilor și a respectului în sensul păstrării curățeniei și a protejării bunurilor publice, precum a mobilierului stradal, acțiunile de curățenie nu pot fi valorificate pe termen lung. În oraș sunt peste 20.000 de cetățeni și doar o medie de 6 persoane din Primărie care lucrează pentru întreținerea spațiilor verzi (toaletare și coronare arbori, curățenie în parcuri și zonele verzi din cartiere). Salubrizarea străzilor face parte din atribuțiile S.C. Servicii Comunale S.A.”

Directorul SC Servicii Comunale SA Rădăuți, Nistor Tătar, a declarat că, deşi personalul societăţii pe care o conduce este insuficient, va ajuta angajaţii Primăriei în ceea ce priveşte întreţinerea spaţiilor verzi din localitate.

Prezent, miercuri, în emisiunea “Față în față”, realizată la Radio VIVA FM Rădăuţi, Tătar a menţionat că, pentru rezolvarea problemei, va solicita şi ajutorul directorilor unităţilor şcolare.

Tătar: “Eu ca să mă angajez, acuma, să fac un contract pe spații verzi, cu Primăria, trebuie sa angajez personal, da? Nu ştiu dacă pot. O să fac tot posibilul să-i ajut, să colaborez cu ei, cu oamenii de la mine și cu oamenii de la Primărie, să rezolvăm și problema spațiilor verzi și tot, absolut. Mai sunt niște probleme și probabil că o să apelăm și la niște școli, pentru că, săptămâna viitoare, va fi săptamana Școala Altfel, pentru că noi am mai făcut niște acțiuni cu școala prin parcuri și tot, absolut. O să rugăm directorii de la niște școli să ne mai ajute cu niște elevi, deci, problema este de spații verzi, la ora actuală. Și să vedem, încercăm săptămâna vitoare să rezolvăm problema asta.”

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuți

comments

comments