full screen background image

Președintele Organizației Municipale a PSD Rădăuţi, Nistor Tătar: “În Primăria Rădăuţi e un haos total!”

Fata in Fata tatar     Președintele Organizației Municipale a PSD Rădăuţi, Nistor Tătar, a precizat care sunt nemulțumirile sale legate de activitatea lui Tiberiu Maerean, atât timp cât acesta s-a aflat la conducerea urbei.

Invitat în emisiunea “Față în față”, realizată, miercuri, la Radio VIVA FM Rădăuţi, Tătar a declarat că el dorea o schimbare în bine pentru municipiu, şi o relaţie amiabilă cu și între colegii consilieri.

După părerea lui Tătar, toate acestea nu s-au întâmplat şi, de aceea, s-a luat decizia excluderii lui Maerean din partid şi, apoi, a schimbării sale din funcția de viceprimar.

Tătar: “Când Tiberiu Maerean a fost ales, de către consilieri, în funcția de viceprimar, la timpul respectiv am avut niște obiective foarte clare, cu care ne-am pus de acord, împreună cu Consiliul Local, cu Biroul Permanent al partidului și cu domnul viceprimar. Am spus că vrem schimbare atât în Consiliul Local, cât și în administrație, dorim colaborare între consilieri, atât cu cei din opoziție, cât și cu cei care erau majoritatea, și că dorim o schimbare în imaginea Rădăuțiului, lucru care nu s-a întâmplat, până la ora actuală. Nici colaborarea între consilieri, nu mai spun că opoziția nu au fost consultată niciodată, cel puțin consilierii care l-au susținut pe dl. viceprimar Maerean în Consiliul Local. Au apărut niște rupturi între majoritatea consilierilor. Eu, în luna ianuarie, am tras un semnal de alarmă și am avut o discuție cu dl Maerean, în birou la mine. I-am spus că trebuie să ne gândim să ne schimbăm atitudinea și să fim cât mai aproape de cetățean, să colaborăm cu Consiliul Local și să facem ceva. Primul obiectiv care a fost propus de către biroul permanent al PSD a fost un proiect pentru reabilitarea drumurilor în municpiul Rădăuți, ca să-l depunem la Ministerul Dezvoltării, să obţinem şi noi nişte bani
pentru reabilitarea drumurilor (până pe 30 mai, firma Pfeiffer trebuie să termine lucrările), pentru că starea lor lasă de dorit. Așa că am zis: hai să facem un proiect și să facem un covor (asfaltic) în zona în care nu se vor mai face intervenții peste lucrări. Am discutat problema asta, a trecut timpul, acum suntem la 1 aprilie și nu mai putem spune că este o păcăleală, nici până în ziua de azi nu s-a făcut proiectul respectiv. Vreau să știe rădăuțenii că eu am insistat pe treaba asta, pentru că, politic, am discutat atât cu președintele, cât și la nivel guvernamental, ca să ducem proiectul și să încercăm să obținem. Fălticeniul a obținut 20 de miliarde (vorbesc în lei vechi, ca să înțeleagă toată lumea) pentru reparații drumuri care se vor face anul ăsta. Exact aceeași situație ca și la Rădăuți, pentru că și acolo se schimbă apa și canalul, și tot, absolut. La Suceava s-au obținut 30 de miliarde. Rădăuțiul nici măcar nu a fost în stare să facă un proiect. De aici a plecat, în primul rând, situația care este dramatică.”

Nistor Tătar a vorbit şi depre situaţia din Primăria Rădăuţi, unde, în opinia sa, este un haos total.

În cadrul emisiunii “Față în față”, realizată, miercuri, la Radio VIVA FM Rădăuţi, Tătar a spus că în Primărie există mai multe funcții neocupate, plecând de la cele de primar şi viceprimar, urmând funcțiile de secretar, director tehnic şi director economic.

Nistor Tătar susţine că, la ora actuală, Adrian Onciul ocupă în mod ilegal postul de secretar al Primăriei, fosta conducere refuzând să organizeze concurs pentru numirea unui titular pe postul respectiv.

Tătar: “În mod normal, după aceste șase luni ale secretarului, care sunt la primărie la Rădăuți, trebuia să mai existe o detașare, pentru că celalalt secretar, dl. Șcheul, a avut două detașări. Şi în lege scrie foarte clar că mai mult de două detașări nu poți să faci. Și, normal, cei care au fost și au administrat Primăria municipiului Rădăuți trebuia să organizeze concurs pentru ocuparea funcției de secretar. Deci, ceva nu e în regulă, și la Primăria municipiului Rădăuți, și la conducere. Deci, refuzi să organizezi concurs pentru ocuparea funcției? Odată ce e omul titular pe post, știi că își face treaba, răspunde de ceea ce face, dar vii tu, pentru șase luni de zile, scapi de navetă, de la Marginea, să zicem (dau un exemplu, că n-am, sincer vă spun că nu am nimic cu dl. secretar, nici cu dl. Șcheul, nici cu dl. Onciul) şi vii șase luni, da? După șase luni, știi că te duci înapoi, acolo. Nu ești titular pe post, nu te-ai înscris la concurs. La Rădăuți, totul este interimat. Director tehnic nu este, director economic nu este, secretarul este detașat, acum îi expiră, şi nu ai cu cine lucra. Nu este niciun titular pe post, care să spună: sunt titular, îmi fac treaba, răspund de ceea ce fac, oamenii din subordine îi pun la treabă. Niciunul care vine, la ora actuală, să țină locul cuiva, nu are cu cine lucra, sincer vă spun. Când lucrezi cu cineva, trebuie să chemi un șef de birou, să discuți, să răspundă de ceea ce face, nu? Păi, hârtiile sunt ascunse, îi chemi pe fiecare în parte, nu? Dau un exemplu, pe la Direcția tehnică, nu mai știi pe unde sunt, la Direcția Urbanism, autorizații cum se emit, şi aşa mai departe, e un haos total.”

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuți

comments

comments