full screen background image

Întâlnire română – ucraineană, la punctul de trecere a frontierei Siret – Porubnoe

porub2     Marți, 31 martie, prefectul județului Suceava, Constantin Harasim, a participat la întâlnirea cu autoritățile din regiunea Cernăuți, organizată la PCTF Porubnoe Siret.

În cadrul întâlnirii, s-au clarificat o serie de aspecte privind derularea proiectelor transfrontaliere finanțate prin “Programul Operațional Regional România – Ucraina – Rebulica Moldova 2007-2013”, în care Consiliul Județean Suceava are calitatea de partener.

Un alt punct pe agendă s-a referit la modernizarea și simplificarea punctelor de trecere a frontierei, punându-se accent pe punctul de trecere Vicovu de Sus – Crasna.

Constantin Harasim, prefectul județului Suceava a stabilit împreună cu Iaroslav Kurko prim-vicepreşedintele regiunii Cernăuţi organizarea unei vizite la Suceava, prin intermediul căreia partea ucraineană să vadă modul de lucru din cadrul Institiției Prefectului – județul Suceava, deoarece viitoarea reformă administrativă din Ucraina prevede crearea unei instituții similare.

“Avem o mare deschidere pentru a extinde aceste relaţii de colaborare şi apreciez iniţiativa părții ucrainene de a ne întâlni în această formulă. Trebuie să avem o abordare constructivă în relaţia bilaterală cu Ucraina, pentru susţinerea şi acordarea de expertiză statului vecin şi prieten, precum şi pentru deschiderea în tratarea şi rezolvarea problemelor etnicilor ucraineni din România”, a precizat Constantin Harasim, prefectul județului Suceava.

porub1

comments

comments