full screen background image

Viceprimarul de Fălticeni, Constantin Bulaicon: “Strada Sucevei va fi finalizată, cel mai târziu, în luna august”

Fata in Fata bulaicon     Viceprimarul de Fălticeni, Constantin Bulaicon: “Strada Sucevei va fi finalizată, cel mai târziu, în luna august”

Lucrările de modernizare a străzii Sucevei din Fălticeni continuă.

Autorităţile fălticenene ţin în permanenţă legătura cu şeful de şantier, pentru ca lucrarea să se realizeze în bune condiţii.

Despre stadiul actual al execuţiei obiectivului a vorbit viceprimarul de Fălticeni, Constantin Bulaicon, în emisiunea “Faţă în faţă”, realizată, marţi, la Radio VIVA FM Fălticeni.

Bulaicon: “Nu este zi în care să nu luăm legătura şi să fim lângă şeful de şantier, lângă echipele care lucrează. În prezent, se execută lucrări de bordurare, pe partea dreaptă, şi deja s-a ajuns cam la jumătate din lungimea străzii. De asemenea, lucrări de frezare şi de refacere a scuarului care va despărţi benzile, scuar pe care va fi amplasat şi iluminatul public. Actuala situaţie este că stâlpii pentru iluminat public, plus toate cablurile, trec prin curţile oamenilor. În momentul în care strada va fi complet reabilitată, pe scuar vor fi stâlpi noi, cu instalaţii noi de iluminat.”

Pe respectiva arteră de circulaţie, au mai rămas de remediat şi porţiuni de teren lăsate în urma introducerii conductelor de apă şi de canalizare.

Bulaicon: “Pe strada Sucevei lucrează mai multe echipe. Firma “3 Construct”, mai are câteva lucrări de executat, de fapt, de remediat nişte lucrări care nu au fost foarte bine executate. Poate şi din cauza condiţiilor de iarnă, pe unele porţiuni s-a lăsat terenul acolo unde ei au introdus conductele de apă şi de canalizare. Domnul primar le-a cerut să refacă acele puncte. În acelaşi timp, merg în continuare şi cei care au concesionat lucrarea. Au fost frezate situaţiile existente cu înfundările şoselei, apoi vor fi cilindrate şi aduse la o stare care să nu mai conducă la probleme, în viitor, şi asfaltul nu va mai avea porţiuni de deterioarare. Pentru că ar fi păcat, s-au alocat 40 de miliarde de lei vechi, dintre care 20 de miliarde de la Guvern. O lucrare de anvergură, pentru că, după cum ştim, pe această stradă nu s-au mai executat reparaţii capitale de peste 25 de ani.”

Viceprimarul Bulaicon a solicitat “un pic de răbdare” din partea concetăţenilor săi.

Bulaicon: “Pe această cale, rugăm cetăţenii municipiului Fălticeni să mai aibă un pic de răbdare. Ştim câte probleme au creat lucrările pe această stradă. Răbdarea localnicilor a fost pusă la încercare, dar şi a celor care tranzitează oraşul.”

Lucrările de pe strada Sucevei din Fălticeni vor fi finalizate, cel mai târziu în luna august, a afirmat viceprimarul localităţii, Constantin Bulaicon, în emisiunea “Faţă în faţă”, realizată, în fiecare marţi, la Radio VIVA FM Fălticeni.

Bulaicon: “Şi celelalte administraţii au intenţionat să refacă strada, dar nu au obţinut finanţarea necesară. În speranţa că, totuşi, o vor obţine, nu s-a trecut la o serie de reparaţii mai costisitoare, mai consistente. Ştiţi că, la un moment dat, mulţi ne spuneau Peticeni, nu Fălticeni. Fără a-l lăuda pe domnul primar, cu eforturile deosebite pe care le-a făcut şi cu înţelegerea din partea Guvernului actual, iată că a obţinut finanţarea şi noi sperăm ca, cel târziu în august, dacă nu mai devreme, strada să fie aşa cum ne-o dorim noi toţi.”

comments

comments