full screen background image

Preşedintele CJ ar vrea un centru nautic olimpic la “Nada Florilor” din Fălticeni

nechi viva 1903     Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, are planuri mari cu baza de agrement “Nada Florilor”, care se construiește la Fălticeni.

El susține că proiectul este deosebit de important pentru dezvoltarea întregii zone și că acolo ar putea fi constituit un centru nautic olimpic.

Nechifor a afirmat, pentru Radio VIVA FM, că zestrea culturală a Fălticeniului “poate fi întregită cu o bază sportivă modernă”.

Nechifor: “Nu e chiar de ici–colo ca, pe lângă moștenirea culturală foarte serioasă, să ai o zonă atît de frumoasă, cu iazuri. Sperăm ca, într-o bună zi, Primăria să devină proprietară pe luciul de apă de la iazul principal, acolo va trebui înființat un centru olimpic de performanță, nu putem face performanță cu caiacul ținut prin garaj. O zonă lacustră, cum este la Fălticeni, pe iazul principal, poate să găzduiască și vapoare de mici dimensiuni și spectacole nautice. Chiar am avut o discuție cu domnul Coman, văzând ceea ce este în Germania, i-am și prezentat câteva filmulețe cu astfel de facilități de sporturi nautice. Sunt lucruri nu foarte complicate, care pot să aducă Fălticeniul pe o hartă a turismului național cu ceva unic, un centru de sporturi nautice nu mai găsești decât la Snagov.”

comments

comments