full screen background image

Iohannis: România sprijină ferm apropierea Ucrainei de Uniunea Europeană

ioh     Pr eședintele Klaus Iohannis a declarat marți că România sprijină ferm apropierea Ucrainei de Uniunea Europeană.

“Am dorit prin prezența mea la Kiev să reafirm voința de aprofundare a relațiilor noastre și sprijinul ferm al României pentru apropierea Ucrainei de Uniunea Europeană.

Atât dl președinte Poroșenko, cât și eu am apreciat cooperarea româno-ucraineană ca fiind una solidă. România își dorește să fie un partener al Ucrainei și să împărtășească experiența și expertiza acumulată în procesul de pregătire pentru aderarea la Uniunea Europeană și la NATO”, a spus Iohannis, la Kiev, după întâlnirea cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.

El a arătat că discuțiile cu omologul său ucrainean au vizat continuarea proceselor de reformă internă, în special prin consolidarea democrației și a statului de drept.

“În acest demers pornim de la un angajament comun, o relație de bună vecinătate și o regiune sigură și prosperă. O asemenea evoluție este benefică cetățenilor Ucrainei și întregii regiuni consolidând stabilitatea în această parte a Europei. Considerăm că, atunci când există voință politică dublată de o preocupare reală și sinceră pentru o bună și transparentă informare a cetățenilor noștri, provocările pot deveni oportunități”, a adăugat șeful statului.

El a reafirmat susținerea României pentru suveranitatea, unitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

“Aceasta este evidentă nu numai la nivelul autorităților, ci și al societății și opiniei publice din România. Asumarea României a rolului de națiune lider al fondului NATO de sprijin în domeniul combaterii amenințărilor cibernetice este doar un exemplu în acest sens”, a precizat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis efectuează marți o vizită oficială în Ucraina.

comments

comments