full screen background image

Doi polițiști au fost împușcați în timpul unui protest din Ferguson, Statele Unite

Image: Curfew set after violent protests flare amid over Michael Brown shooting     Noi incidente violente la Ferguson, în Statele Unite. Doi poliţişti au fost împuşcaţi în timpul unui protest organizat în faţa sediului Poliţiei din oraş.

Un martor a scris pe o reţea de socializare că unul dintre ofiţeri a fost împuşcat în faţă. Autorităţile nu au comentat nimic despre amploarea rănilor suferite de cei doi poliţişti.

Incidentul a avut loc în jur de miezul nopţii. Zeci de oameni erau strânşi atunci în faţa clădirii, ca să demonstreze împotriva şefului poliţiei locale, care a anunţat recent că îşi dă demisia. Unii protestatari au fugit la auzul focurilor de armă.

Protestele au început la Ferguson, în statul Missouri, în august anul trecut, după ce un poliţist alb a omorât un tânăr de culoare neînarmat. Acest incident a declanşat un val naţional de proteste faţă de brutalitatea poliţiei şi pentru egalitate în faţa legii.

În urma unei anchete, Departamentul de Justiţie din SUA a descoperit numeroase abuzuri pe criterii rasiale făcute de poliţia din Ferguson.

comments

comments