full screen background image

Primarul de Fălticeni, Cătălin Coman: “La strada Sucevei, se lucrează din plin”

catalin-coman-primar-falticeni     Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, crede că lucrările de modernizare a străzii Sucevei se pot încheia în totalitate în vară, mult înainte de sfârșitul anului, atunci când este termenul de finalizare a obiectivului.

Coman a declarat, în cadrul emisiunii “Faţă în faţă”, realizată marţi la Radio VIVA FM Fălticeni, că lucrurile evoluează bine, şi, dacă vremea nu va crea probleme, în iulie strada va fi finalizată din toate punctele de vedere.

Coman: “Pe strada Sucevei nu mai este loc de peticiri, pentru că au debutat în forţă cele două proiecte de acolo. Pe lângă cel de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi de canalizare, aflat în al doilea an de execuţie, se lucrează şi la modernizare pe strada Sucevei. Îmi cer scuze fălticenenilor pentru disconfortul creat, dar este un şantier foarte important şi o investiţie foarte importantă a Primăriei Fălticeni, aproape 40 de miliarde de lei vechi doar pentru refacerea străzii. Cu crearea acelui scuar, a celor două sensuri giratorii, a trotuarelor, a sistemului de canalizare şi de captare a apelor pluviale, plus straturile de asfalt corespunzătoare, pentru că, având în vedere traficul, tot ceea ce este acolo trebuie să fie de cea mai bună calitate. Plus iluminatul public. Lucrările de apă şi de canalizare se finalizează, se fac ultimele retuşuri. Practic, sunt trei proiete, dezvoltate de firme diferite. Primăria Fălticeni încearcă să le armonizeze, astfel încât strada Sucevei să fie redată traficului cât mai curând. Vestea bună este că şi vremea ţine cu noi. Cei de la Transporturi Auto Botoşani, firma care a câştigat licitaţia pentru partea de asfaltare şi reabilitare, lucrează din plin. Ne-au asigurat că lucrurile sunt în ordine şi, imediat ce vremea va permite, vor intra la partea de covor asfaltic, partea dorită şi aşteptată de toată lumea. Covorul asfaltic se toarnă la o temperatură de minim 10 grade, care trebuie să dureze cel puţin 24 de ore.”

Coman a precizat că banii pentru terminarea lucrărilor sunt asiguraţi în totalitate.

Coman: “Avem tot ceea ce ne trebuie. Şi proiect şi bani şi cofinanţarea Guvernului României. Am reuşit să aduc încă 20 de miliarde de lei vechi pentru strada Sucevei. Valoarea totală a investiţiei, doar pentru partea de reabilitare, este de aproximativ 39 de miliarde de lei vechi, o sumă extrem de importantă şi de mare pentru Fălticeni. Am reuşit, prin includerea în Programul Naţional de Dezvoltare Locală, prin nenumărate vizite la Bucureşti, prin nenumărate documente transmise, să primim mai mult de jumătate din bani din partea Guvernului. Un lucru foarte bun, pentru că, altfel, municipalitatea ar fi fost pusă în imposibilitatea de a finanţa această lucrare. 19 miliarde, plus cheltuielile pentru studii, proiect tehnic şi documentaţii le suportăm noi, de la bugetul local.”

Primarul municipiului Fălticeni crede că strada Sucevei nu ar trebui să fie în grija Primăriei, ci a bugetului de stat, a Companiei Naţionale de Autostrăzi și Drumuri Naționale.

Coman: “Din studiul de trafic, a reieşit că 92% dintre conducătorii auto care tranzitează strada Sucevei nu sunt din Fălticeni. E un lucru anormal ca o asemenea stradă să cadă exclusiv în sarcina şi grija Primăriei, ci a bugetului de stat, a Companiei de Autostrăzi și Drumuri Naționale. Dar, din cauza unor greșeli din trecut, făcute de fostele administraţii, strada ne aparține nouă. Tirurile care circulă pe strada Sucevei plătesc rovignetă, dar nici un leu nu intră în visteria municipiului Fălticeni. În 2007, era posibilă predarea Drumului European în administrarea Ministerului Transporturilor, dar acest lucru nu s-a întâmplat, a fost un refuz din partea vechii conduceri. Așa am preluat-o, așa o ducem, fără să vorbim de rău pe alții, dar trebuie spus adevărul!”.

comments

comments