full screen background image

În Suceava, câinii comunitari neadoptaţi ar putea fi eutanasiaţi

hars 1     În muncipiul Suceava, câinii vagabonzi care nu vor fi adoptaţi ar putea fi eutanasiaţi.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a declarat, pentru Radio VIVA FM, că a propus înfiinţarea unei comisii la nivelul municipalităţii, din care să facă parte şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Fundaţiei Pro Animals Tina, şi care să stabiliească patrupedele care urmează a fi eutanasiate.

Harşovschi: “Am făcut adrese către Direcţia de Sănătate Publică şi către Fundaţia Pro Animals Tina, să ne delege câte o persoană, să formăm o comisie, la nivelul Primăriei Suceava, pentru a lua decizii, conform legislaţiei actuale, în privinţa câinilor care urmează a fi eutanasiaţi – pentru că sunt bolnavi, agresivi sau au alte probleme. Trebuie găsită o soluţie. Între oameni şi câini, trebuie aleşi oamenii.”

Viceprimarul Harşovschi a rugat, din nou, sucevenii, să nu mai hrănească patrupedele vagabonde.

Harşovschi: “Îi rog pe suceveni să nu mai hrănească animalele care vieţuiesc prin curţile blocurilor. Dacă sunt iubitori de animale, se pot urca în maşină şi pot merge la adăpostul din Lunca Sucevei, să ducă mâncare pentru câini, fără nicio problemă. Şi eu iubesc animalele, dar locul lor nu e pe stradă.”

comments

comments