full screen background image

Petru Carcalete, consilier local la Rădăuţi: “După lucrările la reţele, nu se execută aducerea la starea iniţială a carosabilului”

carcalete     Lucrările de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi de canalizare în municipiul Rădăuţi sunt apreciate şi de consilierul local PNL, Petru Carcalete.

Invitat în emisiunea “Faţă în faţă”, realizată miercuri la Radio VIVA FM Rădăuţi, Petru Carcalete a precizat că, totuşi, nu este mulţumit de felul în care firma ce realizează lucrarea se ocupă de aducerea carosabilului la forma iniţială

Carcalete: “Lucrările de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi de canalizare sunt absolut necesare şi eu le apreciez foarte mult. Deşi unii sar în sus de doi metri, că uite ce rău arată municipiul nostru, în acest moment. Este adevărat, dar eu spun că înainte de a fi curăţenie, este mizerie. Această lucrare, al cărei cost trece de 20 de milioane de euro, Consiliul Local Rădăuţi n-ar fi putu s-o facă, din bugetul propriu, niciodată. Problema este că nu îmi place deloc modul cum se procedează în prezent. Este foarte multă neglijenţă şi aducerea la starea iniţială a carosabilului nu se execută în realitate. Uitaţi-vă cum arată toate drumurile care au fost, chipurile, asfaltate! Mai rău, din câte am înţeles eu, unele dintre firme care execută lucrărilor nici nu au specialişti în domeniul asfaltării şi, atunci, rezultatul este cel pe care-l vedeţi.”

Petru Carcalete a amintit şi despre faptul că mai mult de jumătate dintre străzile municipiului nu sunt asfaltate, iar din cele asfaltate, la multe lipsesc reţelele de canalizare.

Nici amenajarea aleii pietonale din centrul municipiului Rădăuți nu îl mulțumește pe consilierul local PNL, Petru Carcalete.

El a declarat că o porțiune de 50 de metri nu poate fi considerată o adevărată alee pietonală, adică un loc de promenadă pentru localnici.

Carcalete: “Nu sunt mulţumit, pentru că nu putem numi o alee pietonală o porţiune de vreo 50 de metri. Ori facem o alee pietonală adevărată, pe care rădăuţenii să se poată plimba pe jos, ori o lăsăm baltă cu acest lucru. În Rădăuţi, ca în orice oraş mai răsărit, e nevoie de o alee pietonală. Dar nu ceea ce s-a făcut până acum, n-ai unde să te plimbi, să fim serioşi.”

Dintre problemele municipiului, Petru Carcalete a exemplificat cu partea de NNE a localităţii, care spune el, “este o mlaştină”.

Carcalete: “Partea de NNE a Rădăuţiului este o mlaştină, dar puţini rădăuţeni ştiu acest lucru. Acolo e nevoie de lucrări destul de serioase pentru desecări. Am discutat de mai multe ori, în Consilul Local, despre acest lucru. S-a încercat rezolvarea problemei prin decolmatarea câtorva pâraie care există în acea zonă. Din păcate, avem şi oameni care au blocat o parte din aceste pâraie, ceea ce nu este nici normal şi nici legal. Astfel se inundă locuinţele oamenilor din zonă, chiar când plouă destul de puţin.”

comments

comments