full screen background image

Exproprieri de terenuri la Horodnic, Marginea şi Volovăţ, pentru centura municipiului Rădăuţi

maerean 2     Primii paşi pentru realizarea centurii ocolitoarea a municipiului Rădăuţi ar putea fi făcuţi săptămâna viitoare, când reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri, care este beneficiarul lucrării, vor face o vizită în teren.

Primarul interimar al localităţii, Tiberiu Maerean, a precizat că, prin Legea Bugetului, s-au alocat 14 milioane de lei pentru acest obiectiv, din care 5 milioane pentru redimensionarea reţelei de foarte înaltă tensiune.

Maerean: “Beneficiarul lucrării este Compana Naţională de Autostrăzi şi Drumuri. Obiectivul se va realiza în colaborare cu Primăria Rădăuţi, în sensul că noi punem la dispoziţie documentaţia necesară pentru întocmirea lucrării, precum şi tot ceea ce mai trebuie pentru rezolvarea problemelor curente. Cei de la CNADNR ne-au contactat şi ar putea să înceapă primele demersuri, de a veni pe teren şi a stabili primii paşi în legătură cu această construcţie. Pentru centura ocolitoare a municipiului Rădăuţi s-au aprobat, prin Legea Bugetului, 14 milioane de lei, din care 5 milioane pentru redimensionarea, reaşezarea reţelei de foarte înaltă tensiune (schimbarea traseului acestei linii electrice), şi 9 milioane, în acest an, pentru executarea propriu-zisă a lucrării.”

Lucrările vor începe de la Drumul Dorneştiului, spre Calea Bucovinei.

Viitoarea centură ocolitoare a municipiului Rădăuţi va trece şi pe terenuri aparţinînd comunelor Horodnic, Marginea şi Volovăţ.

În vederea exproprierilor necesare, reprezentanţii companiei care realizează documentaţia topo-cadastrală necesară au făcut o vizită pe teren, a declarat primarul Maerean.

Maerean: “Au fost, la Rădăuţi, cei de la compania bucureşteană care se ocupă cu realizarea documentaţiei topo-cadastrale aferente acestei lucrări. Le-am pus la dispoziţie documentele pe care noi le aveam, pentru rezolvarea problemei. Au fost şi în comunele învecinate, deoarece centura va trece şi pe terenuri aparţinînd comunelor Horodnic, Marginea şi Volovăţ. În felul acesta, vom putea să închidem inelul de centură al municipiului Rădăuţi şi să avem la dispoziţie toată documentaţia necesară, inclusivă problema exproprierilor rezolvată.”

comments

comments