full screen background image

A crescut numărul sucevenilor care au solicitat ajutoare pentru încălzirea locuinţelor cu lemne, cărbuni şi petrol

calorifer 2     Numărul locuitorilor din municipiul Suceava racordaţi la sistemul centralizat de termoficare şi care, în această iarnă, au depus dosare pentru obţinerea sprijinului financiar pentru încălzirea locuinţelor, a scăzut în mod sensibil.

Astfel, dacă în 2013-2014 au beneficiat de ajutorul guvernamental au avut parte 3.147 de familii sau persoane singure, la începutul acestui an figurau ca autori de cereri doar 2.426 de suceveni, reprezentând o diminuare cu 721 de beneficiari.

Mai puţini locuitori ai reşedinţei de judeţ au apelat la compensarea financiară pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică, numărul solicitanţilor scăzând de la 26 la 10, o diminuare, de la 608 la 558 de solicitanţi, consemnându-se şi în rândul celor care au cerut subvenţii pentru căldura asigurată pe gaze naturale.

În schimb – potrivit datelor făcute publice de Direcţia de Asistenţă Socială de pe lângă Primărie -, a crescut exploziv numărul locuitorilor Sucevei care au făcut cereri pentru ajutor la încălzirea locuinţelor cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, la începutul anului 2015 existând 2.189 de beneficiari.

Aceasta în comparaţie cu sezonul rece anterior, când au apelat la acest ajutor doar 249 de suceveni, adică de aproape 10 ori mai puţini.
Conform OUG nr. 70/2011 privind unele măsuri protecţie socială în perioada sezonului rece,  plafonul pentru acordarea sprijinului financiar la încălzirea locuinţei cu energie termică în sistem centralizat de 786 de lei net pe membru de familie şi 1.082 de lei, în cazul unei persoane singure.

Venitul net pe membru de familie al celor care folosesc combustibili solizi, gaz petrolier lichefiat sau radiatoare electrice nu poate depăşi 615 lei.

La stabilirea venitului net pe membru de familie nu sunt luate în calcul alocaţia pentru susţinere familială, bursa din Programul „Bani de liceu”, precum şi bugetul complementar pentru persoanele cu handicap.

Este considerat ca bun care duce la excluderea de la obţinerea sprijinului financiar al statului, autoturismul cu o vechime mai mică de 10 ani.

În cazul proprietarilor de autoturisme mai vechi de 10 ani, la cerere va fi anexată şi o copie după certificatul de înmatriculare.

comments

comments