full screen background image

Primăria Suceava va semna acordul de reabilitare a iluminatului public, cu fonduri elveţiene

iluminat public 2     După ce în anul 2011 a demarat demersurile de accesare a fondurilor nerambursabile elveţiene, Primăria Suceava va semna acordul de implementare a proiectului de modernizare a sistemului de iluminat public.

Anunţul a fost făcut de către primarul Ion Lungu care a precizat că documentul a fost trimis pe adresa autorităţilor municipale şi va fi parafat în perioada următoare.

Lungu: “A fost trimis acordul de implementare, ceea ce înseamnă că după semnarea acestuia se va trece la încheierea contractului de finanţare, la faza de organizare a licitaţiei şi implementare a proiectului”.

Proiectul are o valoare totală de 6,4 milioane de franci elveţieni, adică circa 5,3 milioane de euro.

Contribuţia părţii elveţiene se ridică la 5,2 milioane de franci elveţieni sau  circa 4,3 milioane de euro, iar cofinanţarea locală însumează 1,1 milioane de franci elveţieni, respectiv 981.843 de euro, reprezentând 15% din valoarea totală a proiectului.

Durata de implementare acestuia din urmă este de 18 luni, obiectivele urmărite fiind modernizarea iluminatului public din municipiul Suceava, adică montarea a 4.236 de corpuri de iluminat cu led-uri, realizarea unui sistem de telegestiune şi reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 40% până în 2020.

Lungu: “Sperăm ca, în cel mai scurt timp, să fim chemaţi la Ministerul de Finanţe şi să semnăm acest acord de implementare. De asemenea, aşteptăm şi acordul de implementare pentru cel de al doilea proiect, privind achiziţionarea de autovehicule electrice şi de realizare unei infrastructuri de transport de acest fel”.

comments

comments