full screen background image

Amenzi de până la 10.000 de lei, pentru operatorii care nu declară sursele de poluare a aerului

osean viva     Operatorii economici şi instituţiile care deţin date referitoare la sursele de poluanţi atmosferici au obligaţia de a le raporta în Sistemul Integrat de Mediu, anunţă Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava.

Potrivit directului executiv Vasile Oşean, toţi deţinătorii de informaţii necesare elaborării inventarelor de emisii de poluanţi atmosferici trebuie completeze chestionarele aferente activităţilor desfăşurate în anul 2014. Şeful APM Suceava semnalează că operatorii economici şi instituţiile care nu se conformează acestei obligaţii riscă sancţiuni contravenţionale care pot ajunge şi până la 10.000 de lei.

În conformitate cu Legea nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător, nerespectarea obligaţiei titularului de activitate de a furniza autorităţilor competente informaţiile solicitate pentru elaborarea inventarelor de emisii de poluanţi atmosferici constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 2.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 5.000 lei la 10.000 lei, pentru persoane juridice.

comments

comments