full screen background image

Persoane rămase în maşini înzăpezite, salvate de pompierii militari suceveni

viscol-5     Luni seară, la ora 20:33, dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anunţat, prin numărul unic de urgenţă 112, despre faptul că două persoane, care se deplasau cu un autoturism, au rămas înzăpezite, pe drumul comunal ce leagă localităţile Bălăceana şi Vâlcele.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari de la Detaşamentul Suceava, cu două autospeciale, dintre care una autoşenilată.

Subofiţerul operativ a ţinut în permanenţă legătura cu cei doi, un bărbat de 28 de ani şi o femeie de 25 de ani, şi i-a sfătuit să se deplaseze pentru a găsi un punct de reper.

Din fericire, la un kilometru distanţă de localitatea Bălăceana, cei doi au dat de o fermă agricolă unde s-au adăpostit şi au stat la cald, până când un echipaj de poliţişti i-a recuperat şi i-a adus în comună.

Un utilaj al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Bălăceana a tractat autoturismul rămas înzăpezit şi care s-a defectat, până la sediul primăriei locale.

Pompierii militari suceveni i-au transportat pe cei doi în siguranţă până în municipiul Suceava, la domiciliul acestora.

Din fericire, starea de sănătate a persoanelor înzăpezite nu a fost afectată şi astfel nu au necesitat îngrijiri medicale.

Misiunea pompierilor s-a încheiat la ora 23:00.

Tot luni, în jurul orei 22:00, militarii de la Detaşamentul de pompieri Rădăuţi, au intervenit cu un autocamion şi o ambulanţă SMURD, pe DN17A, pe raza comunei Dorneşti, unde patru persoane aflate în două autoturisme au rămas înzăpezite.

De asemenea, alte două echipaje cu două autospeciale, inclusiv o autoşenilată, s-au deplasat în urma unui alt apel sosit pe 112, care anunţa faptul că patru persoane au rămas înzăpezite cu un autoturism pe drumul comunal ce leagă localităţile Grăniceşti şi Gura Solcii.

În ambele cazuri, persoanele au fost salvate de către autorităţile locale cu utilaje ale Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Grăniceşti şi ale Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dorneşti

La ora 23:35, un echipaj de poliţie şi un utilaj al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ilişeşti, au deszăpezit o femeie care circula cu o autoutilitară pe DJ178, între localităţile Ciprian Porumbescu şi Ilişeşti.

Ultima intervenţie s-a înregistrat marţi dimineaţă, la ora 2:20, când un echipaj de poliţie şi un utilaj al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Moara au salvat şi recuperat o persoană cu un autoturism, rămasă înzăpezită pe drumul judeţean 209C, între localităţile Lucăceşti şi Moara.

Reprezentanţii ISU recomandă cetăţenilor ca, înainte de a se porni la drum, să se informeze asupra evoluţiei vremii şi a stării drumurilor, să se îmbrace adecvat sezonului rece, cu îmbrăcăminte care să-i protejeze de ger, şi să-şi echipeze autoturismele conform recomandării poliţiştilor.

De asemenea, cetăţenii sunt rugaţi să anunţe, la numărul unic de urgenţă 112, orice situaţie care ar putea ameninţa viaţa, legată atât de ei, cât şi de alte persoane aflate în pericol şi despre care au cunoştinţă.

comments

comments