full screen background image

24 decembrie – “Noroc… de Ajun”

doza de educatie     Bun găsit, dragii mei!

E Ajun de Crăciun și peste tot răsună colinde. La televizor, la radio, pe străzi și pe la uși. Colinde de tot felul: mai vechi – învățate de la bunici, mai noi – învățate de pe Youtube. Nu contează de care, important e să răsune. Neapărat și la ușa dumneavoastră! Căci, se spune că aceia ce nu-i primesc pe colindători de Ajunul Crăciunului, nu vor avea  recolte bogate. E drept că marea majoritate culege și alege roadele de prin supermarketuri și atunci au toate șansele la a fi bogate. Dar, dacă nu veți primiți colindătorii, se spune că nu veți avea nici belșug în casă în anul ce vine. Drept urmare, e musai să-i primiți si să-i răsplătiți! Chiar dacă o faceți doar pentru această superstiție și tot e necesar.

Dar aceasta cu colindătorii nu e singura credință legata de Ajunul Crăciunului sau de Crăciun. Spre exemplu, se spune că vei avea ghinion dacă vei purta pantofi noi în ziua de Crăciun… Hm… Nu prea îmbucurător pentru domnișoarele care au participat la un adevărat maraton în căutarea pantofilor perfecți…

Sunt convinsă că despre vâsc aveți cunoștință. Împodobit cu el, casa va fi plină de noroc. Iar dacă ai și oameni dragi în preajmă… Nu-ți rămâne decât să-i săruți… Tot în căutarea norocului… În dragoste.

Ar mai fi ceva aducător de noroc, ce nu-i greu de realizat. Să verși vin pe masă. Aș adăuga, însă, o completare: Să fii acasă, la masa pe care tu ai organizat-o. Căci, altfel, nu văd cine se va bucura de petele pe care acesta le cauzează.

Cum vedeți, cam toate superstiție legate de această sărbătoare sunt în căutarea norocului… Norocoși cei ce s-au născut de Crăciun, norocoși cei ce nu fac curățenie în Ajun, cei ce nu aruncă gunoiul în aceasta zi, cei ce lasă lumânările aprinse în Ajunul Crăciunului să ardă până se sting singure…

O grămadă de noroc! Cu carul… Dacă respecți toate cele transmise din străbuni…

Ei, dar norocul și-l mai face omul și cu mâna lui. Și la creșterea ratei lui ar putea ajuta și o doză de educație.

Pe final, vă urez să aveți sărbători frumoase, alături de oameni dragi și de ce nu, cu mult noroc! Era să uit. Și sănătate!…  Iar pentru sănătate mâncați cel puțin un măr în ziua de Ajun.

Crăciun fericit și un an nou minunat!

0:00

comments

comments