full screen background image

Sucevenii ar putea rămâne, de sărbători, fără căldură și apă caldă

calorifer 2     Sucevenii racordați la sistemul centralizat termic sunt în pericol de a rămâne, de sărbători, fără căldură și apă caldă, în cazul în care nu plătesc măcar o parte din datorii.

Producătorul “Bioenergy” mai are material lemnos doar pentru o săptămână de funcționare.

Directorul Bioenergy, Vasile Ilie, a declarat, joi, pentru ştirile VIVA FM, că, în ultimele 5 săptămâni, distribuitorul “Termica” a achitat doar 300.000 de lei, o sumă insuficientă pentru funcționarea centralei de cogenerare.

Ilie: “300.000 de lei ne ajung pentru o zi şi jumătate, pentru combustbil. În momentul de faţă, Bioenergy are de primit, de la Termica, 17,2 milioane de lei. Într-o lună de zile, am primit de la Termica aproape 2% din valoarea datorată. Noi achiziţionăm în fiecare zi material lemnos, dar, din păcate, fondurile noastre sunt limitate şi este necesar ca energia pe care o vindem societăţii termice să ne fie şi plătită. La Termica îşi dau prime, îşi dau bonuri de masă, îşi dau tot ce doresc ei, numai nu plătesc biomasa.”

În schimb, administratorul special de la “Termica”, Ovidiu Dumitrescu, a precizat, pentru ştirile VIVA FM, că suma scadentă către “Bioenergy” este de 16 milioane de lei.

El a adăugat că unitatea face eforturi pentru a mai achita, joi, 300.000 de lei.

Dumitrescu: “Vreo trei milioane şi ceva o reprezintă factura lunii noiembrie, care devine scadentă la începutul lunii ianuarie a anului viitor. Fiecare îşi ţine evidenţa lui, noi ţinem evidenţa la datoriile scadente. Din ce încasăm, plătim şi noi la E.ON, la ACET, la Bioenergy… Acum, mai sunt şi nişte taxe şi impozite pe care trebuie să le plătim, către bugetul local. Aşteptăm şi o plată pentru subvenţii, de la Primărie, pe care o vom da, integral, la Bioenergy. Numai să vină…”

comments

comments