full screen background image

Pentru a avea căldură și apă caldă, sucevenii trebuie să achite măcar factura lunii curente

calorifer 2     Sucevenii abonați ai “Termica”rămân în pericol de a nu beneficia de căldură și apă caldă în cazul în care nu vor intensifica plățile, indiferent dacă sunt buni platnici sau restanțieri.

La ședința de marţi cu președinții asociațiilor de proprietari, administratorul special al societăţii “Termica, Ovidiu Dumitrescu, a spus că 22 de asociații nu au prezentat borderourile pe baza cărora se emit facturile și care trebuiau înaintate până pe 5 decembrie.

El a atras atenția, totodată, că nivelul încasărilor din luna noiembrie este cel mai scăzut din ultimii 8 ani.

Dumitrescu a conchis că este posibilă debranșarea unor scări de bloc cu datorii mari, în conformitate cu contractele semnate cu asociațiile de proprietari.

Dumitrescu: “Reducerea parametrilor de furnizare de la producător, dacă se prelungeşte în timp, va duce, în următoarele 4-5 zile, la temperaturi, în apartamente, în jurul a 12-15 grade Celsius. Efectiv nu avem ce face, decât să împărţim cu mai multă zgârcenie puţinul pe care îl primim. Vom fi nevoiţi să recurgem la izolarea unor imobile la care plăţile sunt foarte întârziate. Nu am vrea să ajungem aici, nu dorim să nu dăm energie termică şi să ţinem lumea în frig, noi vrem să vindem energia, dar să şi încasăm costul acesteia.”

În aceeași ședință, primarul Ion Lungu a accentuat că, luna trecută, activitatea de termoficare a beneficiat de fonduri în valoare de 3,8 milioane de lei, din care jumătate de la Guvern.

El a precizat că populația a achitat numai 800.000 de lei, adăugând că necesarul pentru asigurarea combustibilului, la producătorul “Bioenergy”, este de 5 ori mai mare.

Lungu: “Vom face tot posibilul să achităm, în avans, încă un milion de lei, pentru achiziţii de masă lemnoasă, dar mai trebuie măcar încă 2,5 milioane. Sigur, mai sunt făcute nişte demersuri la Guvern, nu ştim cum se vor termina acolo, dar eu cred că este o chestiune minimă să achităm factura lunii curente – 2.183.398 de lei. Împărţit la numărul de apartamente, de aproximativ 20.000, câte mai sunt la ora actuală racordate la sistemul centralizat, rezultă 109.169 de lei de apartament, circa un milion de lei vechi de apartament. Nu mi se pare o sumă enormă. M-am plictisit de când spun aceste cuvinte, de jumătate de an, nu este o glumă – mergem de pe o zi pe alta, asta este realitatea cu masa lemnoasă existentă în curtea Bioenergy.”

comments

comments