full screen background image

Şefa DIICOT, reţinută pentru 24 de ore

Alina Bica     Şefa DIICOT, Alina Bica, a fost reţinută de DNA pentru abuz în serviciu, într-un dosar privind o despăgubire ilegală făcută de o comisie din ANRP din care actualul procuror-şef al DIICOT a făcut parte.

Secţia de procurori a CSM s-a reunit, joi seară, pentru a discuta solicitarea DNA de reţinere şi arestare a Alinei Bica şi au încuviinţat reţinerea şi arestarea la domiciliu.

Bica va fi prezentată la instanţa supremă pentru luarea măsurii preventive.

În acelaşi dosar, procurorii anticorupţie au pus în mişcare acţiunea penală şi i-au reţinut pentru 24 de ore pe Lăcrămioara Alexandru şi pe Dragoş Bogdan.

Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat, vineri, că faptele pentru care a fost reţinută Alina Bica sunt grave, însă nu au fost săvârşite în timpul exercitării funcţiei de procuror sau de şef al DIICOT, el precizând că dacă aceasta nu demisionează, va solicita revocarea ei din funcţie.

Tiberiu Niţu a spus, la intrarea în sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, că Alina Bica se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

Procurorul general a subliniat că Direcţia de Investigare a Infacţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) este o structură extrem de importantă, este constituită din procurori oneşti, care ştiu să îşi facă treaba şi care este apreciată la nivel internaţional.

Întrebat cine va conduce DIICOT în perioada următoare, Niţu a spus că, pentru început, conducerea Direcţiei va fi asigurată de procurorul şef adjunct, împreună cu el.

comments

comments