full screen background image

Strategia Energetică a României va fi dezbătută după alegeri

Press Pictures: Copyright     Strategia Energetică a României va fi dezbătută public după alegeri, pentru ca documentul să nu fie folosit în scopuri electorale, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, potrivit Agerpres.

“Am finalizat jumătate, adică două din cele patru capitole ale strategiei, dar o să așteptăm până după alegeri să avem discuții serioase, fără implicații politice. Nu vreau să ne batem joc de munca experților sau să avem un document uitat într-un sertar”, a declarat Nicolescu.

Ministrul a precizat că obiectivul principal din strategie vizează asigurarea securității energetice a României și că un al doilea obiectiv important al strategiei este asigurarea unor prețuri competitive la energie.

“România are șansa ca, în 2020, să fie a doua țară, după Danemarca, ce va produce mai multe resurse de energie primară decât vă consuma. Acest lucru îi va conferi țării noastre un rol strategic regional”, a spus Nicolescu.

Printre obiectivle importante ale strategiei se numără și cel legat de protecția mediului.

“Mă voi implica personal în ceea ce privește sectorul de energie regenerabilă. Am creat un grup de lucru, unde am adus la aceeași masă reprezentanții companiilor, ai consumatorilor și ai instituțiilor de finanțare. Se conturează un scenariu, dar să vedem ce vom face”, a mai spus Răzvan Nicolescu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar