full screen background image

Doar 3 unități de învățământ din județ au depus dosare de autorizare sanitară

scoala la sat     Doar 3 unități de învățământ din județul  Suceava au depus dosare de autorizare sanitară, deși Inspectoratul Școlar spunea că 90 de școli fac demersuri pentru intrarea rapidă în legalitate.

Direcţia de Sănătate Publică a acceptat dosarele depuse de Grădiniţa şi de Şcoala gimnazială din Coşna, precum şi de Şcoala gimnazială din Brăieşti.

Șeful instituției, Ludovic Abiţei, a precizat că alte 3 unităţi de învăţământ ar putea primi, în perioada următoare, avize sanitare, dacă vor demonstra că dispun de condiţii satisfăcătoare de salubritate.

Este vorba de Şcoala gimnazială şi Şcoala primară din Frătăuţii Vechi şi de Şcoala gimnazială din Straja, care au depus dosarele de avizare.

La începutul anului școlar, 67 % dintre cele 806 unităţi de învăţământ nu erau autorizate sanitar, principalele cauze fiind lipsa apei potabile curente şi grupurile sanitare necorespunzătoare.

Chiar dacă nu vor primi niciodată autorizaţie sanitară, Direcția de Sănătate Publică nu le poate închide, deoarece astfel s-ar restricţiona accesului la educaţie al copiilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar