full screen background image

Colocviu dedicat “Zilei Holocaustului”, la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava

ziua holocaust     În Sala de festivităţi a Muzeului de Ştiinţele Naturii Suceava, va avea loc joi, 9 octombrie 2014, ora 12, un colocviu dedicat Zilei Holocaustului în România, dată la care, în anul 1941, a început deportarea forţată a populaţiei evreieşti din Basarabia şi Bucovina, în Transnistria.

În cadrul colocviului vor susţine comunicări, dr. în istorie Daniel Hrenciuc, care va prezenta şi cartea sa, “O istorie care se stinge: Evreii din Rădăuţi”, prof. Sorin Golda, preşedintele Comunităţii Evreieşti Suceava şi muzeograf Cristina Pînzariu de la Muzeul Bucovinei din Suceava.

Tot în cadrul manifestării, va fi prezentat participanţilor la eveniment, filmul documentar Holocaustul uitat, cu mărturii cutremurătoare despre masacrele de la Iaşi, Dorohoi şi Bucureşti, despre lagărele din Transnistria, despre asasinatele de la Chişinău şi Odessa, unde au murit zeci de mii de evrei, evacuaţi de Antonescu, precum şi despre persecuţiile, procesul de românizare şi izolarea evreilor de pe teritoriul României.

La activitate vor participa două clase de elevi de la Colegiul „Mihai Eminescu” din Suceava, îndrumaţi de prof. Rodica Cozaciuc şi prof. Eugenia Fărcuţ.

comments

comments




Leave a Reply

avatar