full screen background image

“AJOFM nu e o instituţie care plăteşte indemnizaţie şomerilor!”

10668788_833981693348802_4425219556134541657_o     Ultima acţiune de anvergură organizată de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a fost Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi de vinerea trecută.

Luisa şi Călin au aflat de la directoarea AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, care a fost interesul absolvenţilor pentru joburile oferite, care este evoluţia pieţii muncii locale în contextul actual.”Au fost diverse categorii. Au fost absolvenţi care au fost angajaţi pe loc. Marea majoritate a angajatorilor a fost  mulţumită în ceea ce priveşte selecţia pe care au facut-o după cum sunt şi angajatori care nu au reuşit să angajeze nicio persoană. Este vorba despre acel vitregit domeniu al confecţiilor.

Doamna Adomnicăi a remarcat şi desincronizarea care există între cerere şi ofertă:”Se pare că pe piaţa muncii decalajul care s-a creat între ceea ce este nevoie şi ceea ce oferă şcoala,  a născut  un hau care nu poate fi acoperit.

Pe de altă parte, soluţiile ţin de o adatptare permanentă la schimbări, la cerinţele pieţei: “Eu mă bucur că, începând din acest an, debutează o formă de şcoală profesională de trei ani de zile care sper să se orienteze spre domenii care sunt deficitare pe piaţa muncii şi, încet, încet, să recupereze din ceea ce este nevoie, pentru că în ultimii 12 ani numarul absolvenţilor  cu studii superioare s-a dublat.

Având în vedere faptul că AJOFM Suceava şi-a dezvoltat o platformă online prin intermediul căreia orice persoană care îşi caută un loc de muncă se poate informa în legătură cu oferta curentă, Adomnicăi a ţinut să precizeze faptul că aceasta “nu a fost uzitată. Eu mi-am pus speranţe foarte mari în această platformă. Am crezut că va fi mai simplu, devreme ce nu mai presupune venirea la sediul instituţiei. Am presupus că platforma, care reprezintă un fel de mediere online, va avea succes. Se pare că nu. Va trebui să vedem cum funcţioneză şi celelalte site-uri de profil.

Concluzia pe care trebuie să o reţină în egală masură angajatorii şi persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă este simplă:”AJOFM nu e o instituţie care plăteşte  indemnizaţie şomerilor şi atâta tot.E un serviciu public de ocupare a forţei de muncă!

 

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar