full screen background image

Din cauza lipsei de supraveghere, doi copii au fost victimele unor evenimente rutiere

treceredepietoni     Pietonii reprezintă categoria cea mai numeroasă de participanţi la trafic, dar, în acelaşi timp, şi cea mai supusă riscului de accident.

Nesupravegherea copiilor de către părinţi duce, de multe ori  la tragedii.

Din evenimentele rutiere care au avut loc în ultimul timp, se poate contura profilul pietonului implicat în accidente rutiere, respectiv: copii cu vârste între 4- 14 ani și persoanele de vârsta a treia.

2 copii au căzut victime ale accidentelor rutiere în ultimele 24 de ore din cauza lipsei de supraveghere  din partea familiei.

Miercuri, în jurul orei 12.10, o femeie, de 34 de ani, din comuna Stulpicani, în timp ce conducea autoturismul, pe DJ 177 A, în interiorul localităţii Stulpicani, a surprins şi accidentat uşor o minoră, de 6 ani, din localitate, care lăsată nesupravegheată, a ieşit din curtea locuinţei părinţilor, în fugă, apărând brusc în faţa autoturismului.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În seara aceleeaşi zile, în jurul orei 18.50, un bărbat, de 32 de ani, din judeţul Timiş, în timp ce conducea autoutilitara ,pe DJ 176, în comuna Vatra Moldoviţei, a surprins şi accidentat uşor un minor, de 6 ani, din localitate, care fiind nesupravegheat, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii recomandă respectarea unor reguli minime pentru prevenirea implicării pietonilor în evenimente rutiere.

Astfel:
– traversarea străzilor se face numai pe marcaje pietonale, prin dreptul indicatoarelor pentru pietoni, iar acolo unde sunt semafoare, numai la culoarea verde.
– traversarea nu se face în fugă, ci la pas şi perpendicular pe axa drumului.
– după coborârea din mijloacele de transport public, nu traversaţi strada prin faţa sau spatele acestora, ci numai după plecarea autovehiculelor din staţie şi numai prin locurile rezervate trecerii.

Totodată, polițiștii recomandă părinților:
– nu lăsaţi copii nesupravegheaţi în timpul folosirii locurilor de joacă, a arterelor rutiere sau mijloacelor de transport.
– respectaţi regulile de circulaţie şi adoptaţi o conduită preventivă pentru a fi un exemplu pozitiv pentru copilul dumneavoastră!

comments

comments




Leave a Reply

avatar