full screen background image

Salariaţii de la Genko Med Group SA Suceava nu şi-au primit salariile de aproape un an

traian paduret     Marți, la Prefectura Suceava, a avut loc Comisia de Dialog Social, convocată pentru a analiza situaţia de la Genko Med Group SA Suceava, comisie la care au fost prezenți reprezentanți de la Prefectura Suceava, ITM, Consiliul Județean, Administrația de Finanțe Publice a județului Suceava, AJOFM, Genko Med Group SA, sindicatul Romser din unitate, precum și ai filialei CNS Cartel Alfa Suceava.

Reamintim că salariații de la firma respectivă nu și-au încasat salariile din luna OCTOMBRIE 2013!

Prefectura Suceava, la solicitarea Filialei Cartel Alfa Suceava, a convocat Comisia de Dialog Social de mai multe ori, problema achitării salariilor ramânând nerezolvată până în prezent.

Traian Pădureţ, preşedinte al filialei Suceava a CNS Cartel Alfa, comunică, printr-un comunicat de presă:

“După analizarea situației actuale s-au desprins următoarele:
– firma Genko Med Group SA Suceava este unul din cei mai mari datornici la bugetul de stat la nivel de județ Suceava;
– angajații firmei au fost în luna august în concediu, iar de la revenire nu și-au reluat activitatea datorită neachitării salariilor restante;
– neplata salariilor nu exclude plata  contribuțiilor la bugetul de stat deoarece contractele individuale de muncă nu au fost suspendate;
– ANAF a pus sechestru în data de 09.09.2014 pe o parte din bunurile firmei în urma controlului efectuat;
– Direcția Antifraudă susține că Genko Group SA Suceava  ar avea de încasat de la firma italiană prin care-și vinde produsele în Italia cca. 1,7 milioane euro, iar administartorul firmei din România susține că ar avea de  primit de la firma italiană doar cca.270.000 euro!
– în acest moment Genko Med Group SA Suceava are o datorie de 2.048.000 lei;
– pentru a primi o reeșalonare a datoriei, deblocarea conturilor, firma ar trebui să achite 764.763 lei iar diferența  până la 2.048.000 lei va fi eșalonată;
– reprezentanții firmei – administratorul și președintele Consiliului acționarilor – vor analiza vineri la Administrația Județeană a Finanțelor Publice posibilitatea deblocării conturilor ;
– analiza situației economice actuale împreună cu reprezentanții Administrației Județeane a Finanțelor Publice miercuri – 24.09.2014, înaintea sosirii reprezentantului acționarilor din Italia.

În nenumarate rânduri, salariații de la această firmă și-au exprimat dorința de menținere a locurilor de muncă, dar și plata salariilor restante.
Reprezentanții firmei, la rândul lor, au declarat că nu se dorește închiderea firmei, dar nu au făcut nimic pentru achitarea datoriilor restante!”

comments

comments




Leave a Reply

avatar