full screen background image

Bilanţul cutremurului din China: 589 de morţi, peste 2.400 de răniţi şi 230.000 de sinistraţi

cutremur china     Cutremurul care a afectat duminică sud-vestul Chinei a provocat moartea a 589 de persoane, au anunţat miercuri autorităţile, ceea ce marchează o creştere netă a bilanţului acestui dezastru.

“În prezent, 589 de persoane au decedat şi nouă sunt date dispărute” în urma cutremurului cu magnitudinea de 6,1 care a afectat o zonă muntoasă din provincia Yunnan, a anunţat Ministerul chinez al Afacerilor Civile, informează AFP, potrivit Mediafax.
În plus, 2.401 persoane au fost rănite şi aproximativ 230.000 au fost evacuate de urgenţă, a precizat ministerul. Peste 80.000 de case s-au prăbuşit, a adăugat acesta.
În zonele sinistrate, la limita provinciilor Yunnan, Sichuan şi Guizhou, echipele de salvare îşi văd eforturile complicate de alunecări de teren şi torente de noroi, care blochează căile de acces.
În orăşelul Longtoushan, situat în apropierea epicentrului şi grav afectat de cutremur, s-au făcut explozii controlate pe versant pentru a debloca stâncile ce ameninţau să cadă.
În paralel, autorităţile le-au cerut “voluntarilor” să stea deoparte de zona afectată de seism, unde cele câteva rute accesibile sunt blocate, ceea ce împiedică deplasarea echipelor de salvare.
Ambuteiajele au fost provocate în special de numeroasele vehicule de voluntari care au venit de luni în regiune cu intenţia de a ajuta victimele.

comments

comments




Leave a Reply

avatar