full screen background image

Elveţienii nu agreează proiectul de încălzire cu energie verde a Bazarului

Bazar sv     Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice (SECO) din cadrul Consiliului Federal Elveţian nu a aprobat proiectul de încălzire cu energie verde a Complexului comercial „Bazar”.

Primarul Ion Lungu a declarat că, dată fiind darea în folosinţă a centralei termice în cogenerare de înaltă eficienţă pe biomasă, a Bioenergy, Bazarul ar putea fi încălzit în sistem centralizat.

Pe de altă parte, precizează edilul-şef, Primăria nu-şi poate permite să facă intervenţiile din proiect doar cu resurse financiare din bugetul local.

Lungu: „Având în vedere că la momentul înaintării schiţei de proiect pentru încălzirea Bazarului nu aveam centrala termică pe biomasă, ni se recomandă să ne racordăm la aceasta. În aceste condiţii, trebuie făcute mult modificări în Bazar şi, sigur, nu avem aceşti bani. Acest proiect stă în stand by, dar, probabil, nu îl vom accesa, pentru că trebuie făcute multe lucrări acolo, pe banii Primăriei şi, probabil, vom îmbrăţişa recomandarea lor, de racordarea a Bazarului la sistemul centralizat de termoficare”.

Modernizarea Bazarului, declanşată în 2006, cu fonduri locale, a înghiţit circa 3 milioane euro.

În spaţiul comercial din Lunca Sucevei s-au construit hale pe structură metalică, alei betonate, o parcări, grupuri sanitare, canalizare pluvială, sedii pentru lucrătorii administraţiei şi ai Poliţiei.

De asemenea, la centrul comercial a fost amenajată de o nouă împrejmuire.

comments

comments




Leave a Reply

avatar