full screen background image

Ponta promite sprijin pentru Republica Moldova

ponta     Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în cadrul ședinței de Guvern, că România va ajuta Republica Moldova în fața sancțiunile impuse de Rusia.

“Sancţiunile şi necazurile ajung, din păcate, în special spre cei de pe partea cealaltă a Prutului. Am discutat cu primul-ministru Leancă şi va avea tot sprijinul nostru în ceea ce priveşte măsurile de sancţiune economică la care Moldova este supusă din partea Federaţiei Ruse”, a spus primul-ministru.

Acesta a precizat că ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a discutat despre sprijinirea Moldovei cu comisarul european în acest domeniu, scrie Mediafax.

“Din partea României, tot sprijinul pentru ridicarea cotelor pe piaţa europeană pentru produsele agro-alimentare din Moldova”, a adăugat premierul.

Rusia a interzis, începând de luni, importurile de conserve de fructe şi legume din Republica Moldova, după ce a decis să impună un embargo asupra fructelor moldoveneşti, din cauza unei “insecte periculoase”.

De cealaltă parte, cei de la Chişinău consideră că decizia de a impune aceste embargouri este generată de interese geopolitice.

comments

comments




Leave a Reply

avatar