full screen background image

Convenţie Naţională la PDL, în 26 iulie

pdl-banner     Biroul Permanent Naţional (BPN) al PDL a hotărât luni convocarea Convenţiei Naţionale a partidului pentru data de 26 iulie, pentru a aproba procesul de fuziune cu PNL, a anunţat prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu.

‘Acesta este un mesaj politic clar, puternic şi hotărât asupra faptului că procesul de fuziune a celor două partide continuă. Şi colegii de la PNL au un astfel de congres, aşa cere legea, cele două congrese să fie separate. Fiecare trebuie să aprobe documentele viitorului partid, după care se va trece la procedura juridică propriu-zisă în faţa instanţei. Aşa e programat. Sunt două săli separate, două congrese, apoi ne vom reuni într-o singură sală. Aşa cum am spus, respectăm PNL şi fiecare dintre cele două partide îşi va face temele pe parcursul stabilit de comisiile de negociere, urmând ca cele două congrese să ratifice procedurile desfăşurate şi să hotărască pentru viitor’, a precizat Cătălin Predoiu, citat de Agerpres.

Întrebat cu privire la modalitatea de fuziune şi la numele viitorului partid, Cătălin Predoiu a spus că legea vorbeşte de contopire. ‘Practic, o fuziune de paritate şi denumirea noului partid vor fi discutate în structurile hotărâte de cele două partide, pentru a decide acest lucru. Noi continuăm discuţiile cu bună credinţă, cu disponibilitate şi respect faţă de partener şi în cadrul comisiei continuă aceste discuţii’, a explicat el.

Legat de denumirea viitoarei formaţiuni politice, Predoiu a spus că este firesc ca aceasta să fie decisă în cadrul celor două congrese, pentru că ‘denumirea face pare din documentele de constituire statutară a viitorului partid, iar la data de 26 iulie, cu certitudine se va cunoaşte şi numele acestuia’.

comments

comments




Leave a Reply

avatar