full screen background image

Lucrările la Cetatea de Scaun a Sucevei ar putea fi încheiate în acest an

cetate 0307 1     Dacă proiectul european, în valoare de 54 de milioane de lei, va decurge normal, lucrările de reabilitare la Cetatea de Scaun a Sucevei vor fi încheiate în acest an, cu câteva luni mai repede faţă de contract.

În lunile iulie şi august festivalurile de teatru, medieval şi rock se vor derula în incinta cetăţii, în anumite sectoare care prezintă siguranţă pentru public.

În cadrul unei vizite de lucru efectuată pe şantier, preşedintele Consiliului Judeţean, CĂTĂLIN NECHIFOR, a precizat că stadiul fizic al lucrărilor este de 75 %, decontarea făcându-se în proporţie de 72 %.

Nechifor: “Avem garanţii că proiectul va fi terminat mai repede, faţă de data estimată, adică martie anul viitor. Practic, în noiembrie, suntem asiguraţi că vom închide lucrările la cetate. Obiectivul nostru este ca, pe timp de vară, să putem ţine acele manifestări deja clasice în Cetatea de Scaun, mă refer la Festivalul Medieval şi la Festivalul Rock Castle, care vor avea loc în luna august. Constructorii vor asigura şi un flux de vizitare mai bun, dar şi o protecţie a ceor care vor intra în incinta cetăţii.”

Primarul Sucevei, ION LUNGU, a menţionat că lucrarea de reabilitare a Cetăţii de Scaun este “destul de gingaşă din toate punctele de vedere”, aducând în discuţie şi o asociere a municipalităţii cu Muzeul Bucovina.

Lungu: “Dacă nu se făcea această lucrare. cetatea era într-un real pericol, pentru că, în zona versantului de nord, exista riscul de alunecare. Referitor la unele costuri de aici, cum ar fi întreţinerea unor spaţii, trebuie să vedem dacă putem să ne autofinanţăm, din biletele de intrare. Dacă nu, Primăria este dispusă la o asociere cu Muzeul Bucovina. La sumele care s-au atras, nu mai contează câteva sute de mii de lei pe an.”

Administratorul firmei constructoare, VIOREL NUŢU, speră că lucrările vor fi încheiate în acest an, adică înainte de termen.

Nuţu: “Sunt lucrări diferite, cele de consolidare a versantului de nord şi cele de restaurare a cetăţii. A fost o provocare, iar la partea de instalaţie, a fost chiar ceva nou.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar