full screen background image

1.000 de pachete cu ţigări confiscate de poliţiştii de frontieră suceveni

colete tigari     Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi –  I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat, în apropierea frontierei, un cetăţean român, care a încercat să introducă ilegal în ţară 1.000 de pachete cu ţigări, de  provenienţă ucraineană.

Ţigările,  în valoare  de 10.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză  este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Luni, 30 iunie, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere şi control a frontierei de stat, poliţiştii de frontieră au observat,  în jurul orei 11.00, cu ajutorul aparaturii din dotare, o  persoană care se deplasa dinspre linia de frontieră către interiorul ţării, transportând mai multe colete voluminoase.

Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care a reuşit să reţină un bărbat, cetățean român, care avea asupra sa două colete cu ţigări, de provenienţă  ucraineană.

În cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment, care au comunicat, ulterior, că, pe direcția respectivă,  au descoperit la rândul lor două colete cu ţigări, din acelaşi lot.

Bărbatul reţinut a fost condus la sediul poliţiei de frontieră, unde a fost identificat, acesta fiind Iulian O., în vârstă de 22 de ani, domiciliat în județul Suceava.

De asemenea, coletele cu ţigări au fost transportate la sector, unde în  urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, marca „ Viceroy”, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

Cetăţeanul român este cercetat în prezent, de către poliţiştii de frontieră suceveni, pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar