full screen background image

Primăria susţine cu 15.000 de lei pe micii rugbyşti suceveni

rugbi     Primăria municipiului Suceava susţine financiar participarea micilor rugbyşti suceveni la Turneu internaţional de copii şi tineri „Feliks Mikiciuc”, care se va desfăşura în Polonia, oraşul Sosnoviec, în perioada 2-8 iulie.

Solicitarea a venit din partea Asociaţiei Judeţene de Rugby, participarea are loc în cadrul Proiectului „Mândria de a fi sucevean, onoarea  de a fi jucător de rugby” şi este urmare a invitaţiei făcute sucevenilor de către cei de la Clubul  de rugby „Koliber” Sosnowiec(Polonia).

În acest sens, consilierii locali au votat, în şedinţa ordinară de ieri, în urma asocierii municipiului Suceava cu Asociaţia Judeţeană de Rugby, disponbilizarea de la buget a unei sume de 15.000 de lei.

Iniţiatorul proiectului de hotărâre, şeful executivului, Ion Lungu, este de părere că dezvoltarea şi promovarea în rândurile copiilor a acestui sport  este necesară atât din punct de vedere al sănătăţii şi educaţiei, cât şi ca mod de recreare. „Este bine să întreţinem aceste relaţii de colaborare pe linie culturală, sportivă şi sperăm ca, într-o bună zi, şi pe linie economică”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Turneul se va desfăşura pe două categorii, respectiv U13-jucători născuţi între anii 2001-2002 şi U15, adică jucători născuţi între 1999 şi 2000.

Echipa suceveană care va fi prezentă la turneu este omogenă, iar din ea fac parte copii legitimaţi la Liceul cu Program Sportiv din reşedinţa de judeţ.

La turneu şi-au anunţat participarea  echipe de rugby din Ucraina, Rusia şi Cehia

comments

comments




Leave a Reply

avatar